Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

…ga ik eindelijk naar huis! Het was eventjes wat stiller hier, ik rende van afspraak naar afspraak en probeerde in de tussentijd ook nog wat tijd voor mezelf vrij te maken. Want vandaag is best een spannende dag. Ik ga na 16 weken opname eindelijk weer naar huis!

Het doel om voor mijn verjaardag thuis te zijn had ik eigenlijk al opgegeven. Tot het woord ontslag toch opeens ter sprake kwam eind oktober. Na overleg met de psycholoog besloten we om het gewoon te proberen, er moest namelijk een hoop geregeld worden maar met een beetje mazzel moest het gaan lukken. En dat beetje mazzel had ik. Wat betekend dat ik vandaag -een dag voor mijn verjaardag- naar huis toe ga.

Maar wat nu?

Dit was inmiddels mijn derde opname, maar tegelijkertijd ook de opname waarin ik de grootste stappen heb gezet. Ik had al een hoop geleerd, maar onwijs veel moeite met dit toe te passen op mijn dagelijks leven. Wat nu stukje bij beetje wel langzaamaan lukt.
Daarnaast zijn er een hoop deuren geopend die ik altijd angstig dicht hield. Er zijn trauma’s naar boven gekomen, waar ik nu concreet aan ga werken.

Om de overstap niet te groot te maken zal ik eerst nog een deeltijd behandeling van drie dagen in de week volgen. Ik volg een autisme cursus en zal opnieuw trauma therapie gaan volgen.

Daarnaast ga ik in februari alsnog mijn laatste stage afronden, zodat ik mijn papiertje ook op kan halen. En vanaf daar zien we het wel weer verder. Want ook qua opdrachten voor Studio Ilonaa loopt het op dit moment eigenlijk wel lekker.

Van mijn mentale problemen ben ik nog (lang) niet af, maar we hebben nu wel een concreet behandelplan. En de motivatie om te vechten is sterker dan ooit.

En qua blog heb ik ook weer wat meer tijd om de boel op te pakken. De plannen zijn er, de tijd is er, dus dat moet vast goed komen. Dus tot snel ;)

Liefs,
Ilona

31 reacties

 1. Mijn excuses dat ik dit nu pas lees (heb een turbelente maand achter de rug), maar wat goed dat je terug thuis bent. In je vertrouwde omgeving. Het zal je wel lukken om er iets van te maken!

 2. He Ilona,

  Te laat maar zeker niet minder gemeend; nog gefeliciteerd met je verjaardag!! En zo fijn dat je dat thuis kon vieren!
  Oprecht blij voor je dat je in deze opnameperiode flinke stappen hebt gemaakt waarmee je in je thuisleven verder kunt. Mooi te horen dat je gedeeltelijke ondersteuning blijft houden, dan sta je er niet gelijk helemaal alleen voor.

  Dat wat ik je in m’n Instagram-bericht meegaf, geef je via deze weg nog eens mee; Als je er niet klaar voor was, hadden ze je echt niet ontslagen.
  Geef jezelf de tijd en ruimte om je weg weer te vinden nu je thuis bent. Niet te ver vooruit kijken, vandaag is echt lang genoeg. En alles wat je voelt mag er zijn!

  Liefs,
  Petra

 3. Prachtig nieuws, ik hoop dat je intussen wat kan wennen aan de nieuwe (of oude) omgeving! Ik volg heel graag mee wat je allemaal nog zal bereiken, want ik denk dat dit echt wel veel zal zijn!

 4. Wat een positieve blog :-) Ja, het is pittig als deuren eenmaal open gaan, maar met een goede begeleiding ga je daarachter allemaal nieuwe koffers ontdekken als de spoken verdreven zijn.
  En wat fijn dat jouw bedrijf zo lekker loopt, je doet het ook hartstikke goed.

 5. Geweldig nieuws! Die deeltijdbehandeling klinkt goed. Dan ben je niet ineens helemaal alleen. Althans zo voelde ík het toen mijn vriendje uit de revalidatiekliniek kwam. Stonden we er ineens alleen voor. Dat was best spannend! Gefeliciteerd met je verjaardag ook! Ik hoop dat je een fantastische dag hebt gehad.

 6. Dat zijn nog eens goede berichten. Een dubbele felicitatie waard.
  Therapie is keihard werken en een lange adem hebben. Het gaat je vast lukken als je maar de tijd neemt. Succes met al je planne.

 7. He super.. ik wens je heel veel sterkte toe. En hoop dat je langzaam maar zeker je doelen bereikt. Een gelukkig leven. En ik vewonder je voor je moed, zo’n intensieve therapietijd is vast heel zwaar. Je kaartje ligt nog steeds te wachten, maar dat komt nog.

   1. Graag, per mail dan. Ik heb gewoon te lang gewacht, omdat ik geen werklijk goed idee had, omdat ik je eigenlijk niet echt ken. Maar ja… is geen excuus. Ik zou het fijn vinden als je het stuurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *