Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

persoonlijke update

Nieuwe therapieën en weer naar school | Tijd voor een update

Op mijn Instagram houd ik jullie redelijk op de hoogte van alles wat er in mijn leven gebeurd. Maar hier is mijn laatste update alweer een tijdje geleden. De hoogste tijd voor een nieuwe dus, want er is inmiddels een hoop gebeurd en veranderd.

Ik checkte het zojuist even en de laatste update verscheen begin januari. De tijd vliegt voorbij. De hoogste tijd dus om er even rustig voor te gaan zitten en te laten weten wat er zich op dit moment in mijn leven afspeelt.

Inmiddels ga ik alweer drie weken naar school. Normaal gesproken is het eindexamenjaar een half jaar school en vervolgens een half jaar stage, maar ik doe het half jaar school verspreid over een jaar. Vorige periode rondde ik een ontzettend tof groepsproject af (klik hier voor de animatie die ik maakte) en een aantal verslagen. En nu is het tijd voor mijn persoonlijke afstudeerproject.
Ik wil er nog niet te veel over kwijt, maar kan wel zeggen dat het mental health gerelateerd gaat zijn. En dat ik voor mijzelf een combinatie heb gezocht om verschillende creatieve uitingen bij elkaar te laten komen. Momenteel werk ik nog druk aan het concept, welke ik aankomende week ga presenteren. Hierna is het tijd om het daadwerkelijke idee te gaan realiseren. Spannend maar tegelijkertijd ontzettend leuk!

Wat betreft therapie is er ook een hoop gebeurd. Ik heb een aantal onderzoeken afgerond en hoop hier eind deze maand meer over te horen. Dan wordt er tegelijkertijd ook meer duidelijk over het vervolg van mijn behandeling.
De EMDR heb ik inmiddels namelijk afgerond en ik merk ook dat ik me hierdoor beter voel. Ook een positief effect van de EMDR is dat ik totaal geen psychotische klachten meer heb, en dus officieel ervaringsvrij ben verklaard. Dat voelde als een gigantische stap de goede richting op.

persoonlijke update

Daarnaast merk ik dat het voelt alsof ik bepaalde gebeurtenissen echt los kan laten. Wat mijn stemming alleen maar ten goede komt. Wat samen met een kleine aanpassing in medicatie onwijs goed werkt. Daarnaast ben ik inmiddels gestart met een comet training, in groepsverband. Dit is een training waarbij je aan je negatieve zelfbeeld gaat werken door je juist op je positieve eigenschappen te focussen. Ik heb inmiddels twee sessies gehad en heb het idee dat ik er echt wel wat aan ga hebben. Sowieso hebben we een hele fijne groep, wat natuurlijk alleen maar meewerkt.

Ook ben ik op het moment bezig met het zoeken naar een stage voor volgend half jaar. Ik heb een gesprek achter de rug en nog een ander gesprek op de planning staan. Het is hierbij vooral hopen dat een bedrijf akkoord gaat met halve werkdagen.

En dan nog meer positief nieuws. Ik schreef er al uitgebreid een artikel over, maar sinds een tijdje hebben we een hond in huis. Ik merk dat het vele wandelen en de knuffels me goeddoen. En daarnaast heb ik sinds een tijdje een vriendin, wat natuurlijk ook ontzettend leuk en fijn is.

mom jeans outfit 8

Al met al een zeer positieve update, ik hoop dat ik deze positieve vibes vast kan houden en langzamerhand steeds verder uit mijn depressie klim. Want de depressie is er zeker nog, maar lang niet meer zo sterk als ie is geweest.

Hoe gaat het met jou?

Liefs,
Ilona

15 reacties

  1. Wow! Wat ben jij goed bezig, zeg! Top! Ik ben benieuwd naar je afstudeerproject! Met mij gaat het wel goed, hoor. Maar ik ben een beetje uit mijn doen door alle Corona-toestanden, merk ik. Het moet nu echt lente worden.

  2. Wat een fijne update, zo blij te horen dat het (best) goed met je gaat!
    Veel succes met alle school-gerelateerde dingen. Met jouw talenten komt het vast helemaal goed.
    En fijn, al dat nieuw gezelschap, jullie hondje en natuurlijk je vriendin. Veel geluk en fijne momenten samen gewenst <3

  3. Echt een positieve update! Mooi om het effect van de EMDR te lezen. En eh, ik ben dus echt heel benieuwd naar je afstudeerproject. Succes met al die opdrachten, stageplek zoeken, enz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *