Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

outfit baggy legerbroek cropped top 6

Soms voel ik me best volwassen

outfit baggy legerbroek cropped top 6

Ik ga al weer hard op weg richting de 21. En ondanks dat de veranderingen langzamerhand, met de jaren komen, heb ik de laatste tijd van die momenten dat ik me toch wel erg volwassen voel. Van die momenten waarop je je beseft dat je je kindertijd echt wel achter je hebt gelaten.

Romy en Irene schreven al eerder dit soort artikelen. Omdat ik het concept onwijs leuk vind besloot ik er zelf ook een keer een te schrijven.

Eigen risico

Leuk is het niet, maar het moet wel gebeuren. Af en toe krijg ik weer een mail met de mededeling dat mijn eigen risico weer betaald moet worden. Op dit soort momenten besef ik me maar al te goed dat de zorgeloze kinderjaren voorbij zijn en ik mezelf langzamerhand moet onderhouden.

Vleesvervangers

Ik heb zelf een hekel aan de supermarkt, dus doe ook bijna nooit de boodschappen. Maar ik moet zeggen dat ik altijd weer blij ben als mijn moeder met nieuwe vleesvervangers thuis komt. Eerder vond ik dit soort dingen vanzelfsprekend, nu maakt het me echt blij als ik iets nieuws ontdek, en mijn geluk kan niet op als het ook nog in de aanbieding blijkt te zijn.

Officiële krabbels zetten

Afgelopen vrijdag zette ik definitief een krabbel onder de documenten van de Kamer van Koophandel. En op dit moment voelde ik me echt wel volwassen. Want dit was het moment dat ik mijzelf definitief inschreef als zelfstandig ondernemer. En als ik dan bezig ben met mails versturen en opdrachten, ja dan voel ik toch echt wel dat ik geen tiener meer ben.

studio ilonaa werk animatie volwassen

Blij van opruimen

Een fan van opruimen ben ik nooit geweest. Maar waar ik er vroeger een hekel aan had, betrap ik mezelf er nu regelmatig op dat ik er tegenwoordig stiekem wel blij van wordt. Je weet wat ze zeggen, een opgeruimd huis (kamer) is een opgeruimd hoofd. En ik moet zeggen dat het me inderdaad veel meer rust geeft wanneer mijn boeken netjes staan, mijn bureau opgeruimd is en mijn bed netjes opgemaakt is.

Kostbare tijd

Waar ik als kind mijn tijd vulde met buiten spelen en school, ligt het nu iets gecompliceerder. Naast dat ik me bezig houdt met mijn blog en Studio Ilonaa heb ik natuurlijk ook sociale contacten die ik moet onderhouden, en ga ik vanaf september weer naar school. Daarnaast sport ik nog en vind ik het af en toe ook wel leuk om een dagje weg te gaan. Als volwassene merk ik soms toch echt wel dat ik anders met mijn tijd om moet gaan.

Waaraan merk jij dat je al best volwassen bent?

Liefs,
Ilona

Volg me

Instagram | Facebook | Pinterest

14 reacties

 1. Gefeliciteerd met je inschrijving! Ik ben al 29 en moet zeggen dat een krabbel zetten nog steeds een beetje nep voelt. Ik denk steeds “en nu moet ik écht een échte handtekening maken” haha.

  1. Dankjewel! En grappig haha. Ik heb al jaren dezelfde handtekening, maar durf ‘m ook niet te veranderen omdat ik bang ben dat ze dan denken dat ie niet echt is.

 2. Opgroeien en volwassen worden gebeurt met vallen en opstaan. De één heeft al meer blutsen en builen dan de ander op een bepaalde leeftijd. Daarom word ieder volwassen op zijn eigenste manier. Mooi om te lezen ;)

 3. Hallo Ilona

  Je was op mijn blog dus kom ik even een tegenbezoek brengen natuurlijk ?

  Volwassen zijn.. ohjee, dat zou ik al lang moeten zijn op mijn leeftijd maar ik ben blij dat ik soms nog zo gek als een deur kan/mag zijn of me kind in een speeltuin voel … Ik hoop en wens jou ook toe dat gevoel met regelmaat over je te hebben.

  Hoe dan ook… ik wens je alle succes toe in deze ‘veranderde’ toekomst maar bovenal (zegt deze oude vrouw *grijnsss*) vergeet niet om te genieten en de dingen die dat ‘genieten’ initiëren ook te zien!

  Je hebt, geloof ik althans als ik je post goed lees, wel door dat de tijd hard gaat en voor je het weet ben je net zo oud als ik ?

 4. Mooi artikel. Ik kan me voorstellen dat zo’n eigen onderneming je een heel volwassen gevoel geeft. En tja, ik ben inmiddels 31. Ik voel me bijna bejaard, af en toe;). Gelukkig voel ik me ook nog heel vaak jong. Gisteren was ik nog aan ’t genieten van wasjes die wapperden in de zon. Dan voel ik me dus wel écht heel volwassen en op en top huisvrouw. Kuch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *