Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

portet foto's 1 persoonlijke update

Structuur & chaos | Persoonlijke update

We zitten alweer eventjes in het nieuwe jaar, ik ben alweer een aantal weken thuis en er is een hoop gebeurd. Ik vond het dan ook de hoogste tijd voor een persoonlijke update. Er komen de laatste tijd namelijk veel artikelen online, want de inspiratie blijft maar komen. Alleen de tijd om even bij mezelf stil te staan had ik al een tijdje niet meer genomen, dus bij deze even een persoonlijke update.

portretfoto's 2 persoonlijke update

Traumabehandeling

Inmiddels ben ik alweer een tijdje terug van mijn behandeling in het Traumacentrum Nederland in Vorden. Ondanks dat ik minder bereikt heb qua traumaverwerking dan ik had gehoopt, heb ik daar wel weer zelf de regie terug gevonden en een hoop geleerd over mezelf. Iets wat misschien nog wel meer waard is dan al het andere. Want dit zorgt ervoor dat ik tot op heden nog steeds thuis kan zijn en dat dit eigenlijk ook best wel goed gaat. Waar het in de gesloten opname eigenlijk alleen maar steeds verder achteruitging en iedereen de hoop leek te verliezen, heeft de 8-daagse opname echt voor een ommekeer gezorgd.

Ook ben ik bij thuiskomst verder gegaan met EMDR, wat momenteel helaas stilligt. Hoe we dit verder doorgaan zetten is momenteel ook niet helemaal duidelijk aangezien de effecten van de EMDR ook uitblijven en ik al behoorlijke tijd bezig ben. Dus hier gaan we nog eens goed naar kijken.

Dagbesteding

Daarnaast ben ik na thuiskomst vrij vlot begonnen met dagbesteding, iets wat me ook ontzettend helpt. Ik doe mijn dagbesteding bij Scauting. En nee, dat heeft niks te maken met knopen leggen in een bos. Scauting is een bedrijf dat zich inzet voor mensen met autisme (scauting). Ze bieden zowel ICT werkzaamheden als creatieve uitingen. En ik kan je vertellen, ik zit daar helemaal op mijn plek. Het is er gezellig, er is eindelijk aandacht voor mijn autisme maar ook voor mijn gezonde kanten en ik ga er met veel plezier heen. Ik heb structuur en ben fijn bezig, wat me ook echt helpt als het wel even wat minder gaat.

portet foto's 1 persoonlijke update

Beschermd wonen

Wat betreft het beschermd wonen schiet het helaas niet op. We zijn al bijna een jaar verder en het is nog steeds een grote chaos. Ik word van instantie naar instantie, naar instantie doorgestuurd en keer op keer afgewezen, doorgestuurd of loop vast op het GGZ die dingen ontzettend vertraagd. Het is ontzettend vermoeiend maar ik ben nu zelf opnieuw de zoektocht aangegaan en hoop zelf een instantie te vinden die me wel wil helpen. Ik weet dat ik een aardig pakket heb maar er moet toch een instantie zijn die me een mooi plekje kan bieden waar ik aan mijn zelfstandigheid kan gaan werken. Tot die tijd zit ik gelukkig goed thuis, maar het kriebelt wel steeds meer om er uit te gaan, alleen volledig op mezelf gaan is helaas simpelweg nog niet haalbaar dus daar moet ik simpelweg ook rekening mee houden.

Bloggen en werk

Het bloggen heb ik wel weer echt helemaal te pakken, maar dat was je misschien al opgevallen met vijf artikelen in de week. Daarnaast heeft mijn bedrijf ook een flinke boost gekregen. Ik heb een doorstart gemaakt en mijn bedrijf gaat nu door onder de naam Studio Ludic, inclusief gloednieuwe website. Ik ben er onwijs trots op en heb zin in nieuwe uitdagingen.

Al met al een persoonlijke update die alle kanten op ging, maar dat is even zo. Want het gaat ook een beetje alle kanten op. Het ene moment zit ik vol goede moed, het andere moment zit ik er behoorlijk doorheen. Maar ook dat hoort erbij. Stapje voor stapje kom ik er wel. En hopelijk willen de instanties de komende tijd een klein beetje meewerken. Zou fijn zijn.

Liefs
Ilona

Foto’s door Mitchel. Ben er overigens nog totaal niet aan toegekomen een video te maken van mijn weekje weg, dus die komt volgende week, inclusief wat foto’s van de avonturen!

28 reacties

  1. Je website ziet er goed uit en fijn dat de traumabehandeling wel enig effect heeft opgeleverd.
    En ik duim dat er op niet al te lange termijn een mooi plekje begeleid wonen voor je wordt gevonden.

  2. klink positief en zo ben je ook bezig, je nieuwe website straalt het ook uit.
    Heldere kleuren geven een mooi beeld, pas wel bij de naam, studio een open venster. Hans

  3. Gefeliciteerd met je bedrijf! En natuurlijk met je andere mooie successen :)
    Tegenslagen zijn nooit leuk, maar horen er helaas bij. Ze maken ons sterker. Ik ben ervan overtuigd dat je straks een woonsituatie vindt die helemaal aansluit bij jouw wensen.

  4. Succes met je bedrijf! Hele leuke website :) Je hebt hard gewerkt, zie ik, niet alleen aan jezelf maar ook voor jezelf. Vanuit mijn oogpunt gaat het helemaal goedkomen met jou. Ik hoop van harte dat je dat zelf ook gaat voelen, want iemand anders kan het wel zeggen … Je moet het zelf voelen en weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *