Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

Hier ben ik trots op | Deel 1

Elke week brengt nieuwe ervaringen met zich mee. Kleine en grote uitdagingen, spannende gebeurtenissen en nieuwe contacten. Afgelopen week was wat dat betreft voor mij een hele leerzame week. Ik legde nieuwe contacten, ging uitdagingen aan en leerde uiteindelijk een grote les, dat je trots mag zijn op jezelf.

Vrijdag en Zaterdag vonden bij mij op school weer open dagen plaats, dagen waarbij ik vrijwel elke keer aanwezig ben. Dit omdat ik het onwijs leuk vind nieuwe mensen te leren kennen en te vertellen over de ervaringen die ik heb met deze school. Deze keer stond ik er echter met een compleet ander doel, met het promoten van een eigen product.

trots-1

Met de hulp van enkele docenten heb ik namelijk een interactieve wand gemaakt. Kort uitgelegd; wanneer je een van de iconen aanraakt, kwam er geluid uit. Dit door middel van speciale verf en een geprogrammeerd computertje. Maar daar gaat dit hele verhaal niet over. De moraal van het verhaal gaat namelijk over mijn gevoel bij dit product. Ik was (en ben) namelijk oprecht trots op hetgeen wat ik heb neergezet. Ik heb het naast mijn gewone schoolopdrachten gedaan en heb mezelf er ontzettend mee uitgedaagd.
En alsof het nog niet genoeg was dat ik zelf trots was, heb ik ook ontzettend veel complimenten ontvangen. Van mijn ouders en vrienden. Maar ook van medestudenten, docenten en de bezoekers van de open dag. En dit vond ik af en toe best lastig, want hoe reageer je op een shitload aan complimenten?

trots-3

Maar hoe moeilijk ik het af en toe vond -omdat ik toch ook de imperfecties van mijn product zag- ben ik trots. Ik ben trots op hetgeen wat ik gemaakt heb en op het feit dat ik daar stond. Dat ik daar stond en de complimenten in ontvangst nam. Zonder een tegen woord te geven.

En ja, je mag trots zijn op jezelf. Zolang je niet naast je schoenen gaat lopen, worden je sokken zo vies van.

Liefs,
Ilona

Ps. Het gele shirt was geen vrijwillige keuze, niet helemaal mijn kleur ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *