Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

illustratie_Ilonaa_Bank

Van alles tegelijk | Persoonlijke update

De afgelopen weken voelden echt even aan als een chaos. Ik pakte school weer op, had een hoop therapie en wat betreft werk loopt het ook aardig goed. Vandaag neem ik dus eventjes de tijd om stil te staan bij alles wat er gaande is en wat er gaat komen. Want ik ben er zelf al onwijs enthousiast over.

illustratie_Ilonaa_Bank

Weer naar school, hoe bevalt dat?

Het was me even een partij wennen, en het gaat nog steeds niet allemaal geweldig. Maar ik zit weer aardig in het ritme, en het is fijn om bezig te kunnen zijn. Het helpt me ook onwijs dat ik er langer over doe, en alles dus in een lager tempo kan doen. Op deze manier ben ik wel bezig, maar zonder direct vol over mijn grenzen heen te gaan.
Ik doe dit eerste half jaar onder andere mee aan een groepsproject. Het loopt nog niet helemaal lekker, maar we hebben wel een onwijs toffe opdracht. Ik mag er helaas nog niks over naar buiten brengen, wat best jammer is. Gezien ik er zelf onwijs enthousiast over ben. Dat is soms wel echt het jammere aan mijn vak, sommige dingen moet je stil houden tot het moment dat ze live gaan. En dat duurt in dit geval nog wel eventjes.

Lees ook: Berg op, berg af | Gedicht

En hoe zit dat nu allemaal met je onderneming?

Tja, wat betreft mijn onderneming was het een interessante maand te noemen. Ik ben bezig met de laatste details van een uitleganimatie van 5,5 minuut. Iets wat ik onwijs leuk vond om te doen. Het gaat om een uitleganimatie voor een organisatie die zich inzet om jongeren met psychische problemen te helpen. Wat dat betreft ben ik onwijs dankbaar dat ik voor zo’n soort bedrijf mag werken.
Ik kan de details (alweer) niet delen, maar ik heb ook te horen gekregen dat ik een kinderboek mag gaan illustreren. Hoe onwijs gaaf!

Daarnaast ben ik ook nog eens geïnterviewd voor ZON, het ondernemersmagazine van Zwolle. Daarin vertel ik hoe ik via digitale platformen opdrachten binnen haal. Ik had zelfs een sessie met een professionele fotograaf voor de foto’s. Hoe vet.

Zoals je waarschijnlijk door hebt ben ik aardig enthousiast. Ik ben oprecht zo dankbaar voor het feit dat ik elke dag weer mag doen wat ik leuk vind. En het is ook onwijs leuk om nieuwe contacten te leggen en mijn netwerk uit te breiden. Ik geniet er oprecht van.

De situatie in mijn hoofd

Ondanks de chaos van de laatste tijd is de situatie in mijn hoofd wat rustiger. Af en toe ben ik het overzicht even kwijt, maar over het algemeen gaat het best goed. Ik ga nog wekelijks naar mijn psycholoog, en start binnenkort ook met EMDR met haar. Daarnaast heb ik ook een eigen PMT therapeut, met wie ik werk aan o.a. het stellen van grenzen, en deze ook aangeven.

Lees ook: Zo houd jij je grenzen in de gaten

Daarnaast lopen er nog een aantal andere onderzoeken, waarvan ik hoop dat ik binnenkort meer weet. We gaan het zien.

Al met al kan ik concluderen dat het momenteel best goed gaat. Mijn stemming werkt niet altijd mee, en sommige dagen zijn nog steeds moeilijk, maar dat hoort erbij. Ik heb inmiddels eindelijk goede hulp, en ik heb ook echt het gevoel dat ik vooruitgang boek.

Liefs,
Ilona

20 reacties

  1. Wat fijn dat het in je hoofd redelijk rustig bleef. Bij mij stroomde de afgelopen weken mijn hoofd wel vol helaas, dus ik ga weer even snijden in activiteiten en zo.

    Veel succes met school en die toffe opdracht!

  2. Heel belangrijk om soms even stil te staan bij hoe goed of juist niet goed het gaat. Ik vind het soms lastig om hierbij stil te staan en wil juist als maar doorgaan.

  3. Wat een mooie opdrachten heeft je onderneming je opgeleverd! Of beter gezegd: die opdrachten heb je zelf met hard werken en creatief zijn verworven. Ontzettend gaaf! Mooi om te horen dat je voor je gevoel stappen vooruit zet, mede door de therapie. Natuurlijk horen daar soms ook mindere momenten of zelfs dagen bij, maar het belangrijkste is dat je merkt dat je stap voor stap wat vooruitkomt. Ik kan me voorstellen dat leuke opdrachten (ook voor je studie) daar wel enorm bij kunnen helpen. Zoiets kan je echt een berg energie opleveren :)

  4. Heel fijn om te lezen dat het goed met je gaat. Dat je soms nog eens een baaldag of moeilijke dag hebt is niet meer dan normaal volgens mij. Ik ken die dagen jammer genoeg ook nog.. Maar gelukkig valt het nu minder voor. Je komt er wel, meid! ;)

  5. Wat ontzettend gaaf dat je een kinderboek mag illustreren! Petje af voor hoe je alles aanpakt. Is dat artikel toevallig online te lezen? Ik ben wel benieuwd

  6. Fijn dat de onderneming zo goed loopt. En hoe gaaf dat je een kinderboek mag illustreren! Gelukkig is er in je hoofd wat rust. Dat blijft toch het belangrijkst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *