Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

fuck it 3

Waarom het soms belangrijk is om geen f*ck te geven

fuck it 3

Regels zijn belangrijk en soms kan de mening van een ander ook van grote invloed op je zijn. Er zijn alleen momenten waarop je even geen fuck moet geven om wat je omgeving denkt. Want soms is het gewoon belangrijker wat jij zelf vind.

Wacht even hoor

Geregeld moeten mensen op mij wachten omdat ik nog even een foto wil maken. En ja, die foto moet precies uit de goede hoek gemaakt worden. Ik wurm mezelf dan ook regelmatig in interessante positief waardoor het soms lijkt alsof ik een yoga goeroe ben geworden, in werkelijkheid maak ik echter ‘gewoon’ een foto. En ja, voor mij is het eindresultaat belangrijker dan de mensen die me verbaast aan staan te gapen.

fuck it 2

Jij hoeft het niet te dragen

En ook mijn kleding wordt regelmatig met een omhooggetrokken wenkbrauw bekeken. Vooral voor mijn vintage jasjes word regelmatig nog even achterom gekeken. Maar dit maakt mij niet uit, want ik word er blij van en dan draag ik het dus gewoon. Ik vond dit niet altijd even makkelijk, vooral niet op de middelbare school. Maar inmiddels heb ik geleerd dat ik me het fijnst voel in kleding die ik zelf leuk vind, en de mening van anderen heb ik hierbij achter me gelaten.

Ik word er blij van

In Drenthe wonen en roze haar hebben is niet altijd een goede combinatie. Inmiddels heb ik al zo’n anderhalf jaar weer mijn eigen blonde kleur. Maar daarvoor heb ik een tijdje met roze haar rondgelopen. En ja, dit leverde een hoop afkeurende en vragende blikken op. Op een gegeven moment viel dit me echter niet eens meer op. En elke keer als ik in de spiegel keek was ik blij dat ik toch gedaan had wat ik zolang wilde.

fuck it 1

Luister naar jezelf

Kort gezegd wil ik hier dus mee zeggen dat je naar jezelf moet luisteren en af en toe geen fuck moet geven om wat anderen van je vinden. Wil jij je haar groen verven? You go! Wil je graag dat toffe, vintage blousje. Trek ‘m vooral aan. Want als je draagt wat je wil, en doet waar jij gelukkig van wordt, is het leven toch een stuk leuker.

So darling, just say fuck it now and then

Wanneer had jij voor het laatst zoiets van fuck it?

Liefs,
Ilona

12 reacties

 1. Heel mooi geschreven. Het is voor mij ook enorm herkenbaar. Ik probeer gewoon te doen wat mij gelukkig maakt. En zolang ik een ander daar geen pijn mee doe, hoeft niemand zich daar mee te bemoeien. Al moet ik zeggen dat ik het nog steeds moeilijk vind om de meningen van anderen altijd volledig achter mij te laten. Dat is en blijft een leerproces voor mij. Zo vind ik het heel knap van jou dat je de afkeurende blikken op vlak van je roze haar naast je neer kon leggen na een tijdje. Ik denk dat ik het daar moeilijk mee zou hebben.

 2. Heel mooi geschreven, ik ben het helemaal met je eens!!! Al vind ik het soms nog wel lastig om niks van anderen aan te trekken. Het gaat wel steeds beter en ik ‘durf’ nu ook kleding te dragen die ik echt leuk vind. Bijvoorbeeld mom jeans, dat zou ik paar jaar geleden echt niet dragen!

  1. Wat mooi om te horen dat het al steeds beter gaat. En het kan natuurlijk ook niet helemaal in 1x goed gaan, maar je komt er vanzelf en je hebt er al mooie stappen in gezet zo te horen.

 3. Toen ik een tattoo liet zetten. Die meestal onder mijn kleren verstopt zit, dus niemand die het ziet, maar toch. Ik heb behoorlijk hard “f*ck it” gedacht. ?
  Uiteindelijk viel het 100% mee – de reacties van mijn ouders, de pijn – en ik heb er nog steeds geen spijt van. Sterker nog, ik ben blij dat die tattoo nu echt op mijn lijf staat. Hoef ik daar niet meer over te piekeren.

  1. Wat fijn dat het uiteindelijk meeviel en dat je er blij mee bent. Ik had wat betreft mijn tattoo ook echt een ‘f*ck it’ moment, het staat op mijn lijf en zolang ik er blij mee ben vind ik t prima.

 4. Het is een absolute must om geen fuck te geven om hoe anderen denken over wat je doet, wat je draagt, hoe je haar zit, wat je wel en niet doet, en voor foto’s maken moet je gewoon echt de tijd nemen als je dat wilt. Ik ben er denk ik soms net iets te goed in.

 5. Kijk, dat ben ik nou eens helemaal met je eens. Sinds ik niet meer werk, bestaat mijn leven uit een aaneenschakeling van momenten waarbij ik lak heb aan de mening van anderen. Ik leer ’t steeds beter;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *