Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

social media zelfbeeld

Waarom ik niet zonder telefoon kan

Ik geef het eerlijk toe, mijn telefoon en ik zijn onafscheidelijk. Niet omdat ik per se zoveel gebruik maak van social media, maar voornamelijk omdat mijn telefoon echt als muziekdoos functioneert. En naast Spotify zijn er nog een aantal andere dingen waar ik niet zonder kan, zoals mijn sim only abonnement.

Pinterest

Het is voor mij de plek om inspiratie op te doen. Ik heb honderden foto’s van outfits, een bord vol met inspiratie om te tekenen en ik deel ook graag mijn gemaakte tekeningen. Ik vind het een onwijs handige app, omdat je niet alle foto’s op je telefoon op hoeft te slaan en je tegenwoordig heel gemakkelijk borden met verschillende selecties aan kan maken. Makkelijker kan haast niet.

sim only 5

Afterlight

Afterlight gebruik ik al ruim 2 jaar, als het niet langer is. Ik vind het een onwijs fijne bewerkingsapp die ook nog eens makkelijk in gebruik is. Al mijn foto’s gaan sowieso eerst door Photoshop of Lightroom heen, om vervolgens de finishing touch met Afterlight te doen. Denk hierbij aan een laatste filter en de witte rand die ik al jaren om al mijn foto’s heb. Instagram is naast Pinterest ook direct het enige social media platform wat ik op mijn telefoon heb.

Spotify

Ik zei het net al, maar Spotify moet zeker nog een keer genoemd worden. Ik ben dol op muziek en maak elke maand weer een favorieten playlist aan. Ik vind het heerlijk om nieuwe muziek te ontdekken en ik heb het liefst de hele dag door muziek aan staan. Ik vind het heerlijk werken en ik werk er ook nog eens productiever door. Door met mijn koptelefoon op te werken word ik namelijk niet afgeleid, en als ik muziek op heb met een lekkere beat werk ik er ook nog eens gemotiveerder door.

Lees ook: Gratis creatieve achtergronden voor je telefoon

WordPress

Ik vind het heerlijk om door de dag heen de reacties op mijn blog een beetje in de gaten te houden. De WordPress app maakt dit heel toegankelijk en zorgt er ook nog eens voor dat ik gemakkelijk op reacties kan reageren. Deze app is wat dat betreft ook zeker onmisbaar, omdat ik zo niet constant mijn laptop erbij hoef te pakken.

sim only 4

Mijn abonnement

Ook dit is een vrij essentieel onderdeel. Zelf heb ik namelijk een sim only abonnement. Dit omdat ik op deze manier zo lang mogelijk met mijn telefoon kan doen. Daarnaast betaal ik het liefst een telefoon in een keer en houd ik mijn abonnementskosten zo laag mogelijk. Toch vind ik het handig om een databundel te hebben, zodat ik onderweg naar school het openbaar vervoer even kan checken. Of om dat mooie plekje van vakantie direct op Instagram te kunnen delen.

Ik probeer tegenwoordig zo min mogelijk op mijn telefoon te zitten. Toch merk ik dat ik het fijn vind om af en toe inspiratie op te doen of om even door de reacties op mijn blog heen te scrollen. Ondanks dat heb ik tegenwoordig wel het gevoel dat ik niet meer afhankelijk ben van mijn telefoon. Ik voel niet constant de behoefte om mijn social media te checken of om direct op berichtjes te reageren.

Zonder welke app kan jij echt niet? En heb jij een sim-only abonnement of een abonnement inclusief je telefoon?

Liefs,
Ilona

Volg me

Instagram | Facebook | Pinterest

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met t-Mobile.

16 reacties

 1. Ik ben ook een verstokte “sim only” klant. Veel duurzamer en goedkoper! :) En de apps waar ik niet zonder kan zijn volgens mij Google Calendar & Maps & Foto’s, WhatsApp, Evernote en de apps van NS en 9292. (Goed om daar even bij stil te staan, want er staan heel wat meer apps op mijn telefoon, die waarschijnlijk best veel tijd opslurpen.)

 2. Zelf heb ik ook een sim-only abonnement, mijn mobiel is helaas wel echt weer aan vervanging toe. Het meest gebruik ik toch mijn laptop (ook omdat ik geen opslagruimte heb om apps te downloaden), maar apps die ik heb kan ik al haast niet meer missen; Whatsapp, Spotify, Instagram, Bankieren app, Runkeeper, Google Maps (ik kom echt nergens zonder) en Gmail.

 3. Over Afterlight heb ik al veel goede verhalen gehoord. Ik denk dat ik die app toch maar eens ga uitproberen om mijn foto’s net wat mooier te kunnen bewerken. Ben er heel benieuwd naar! Het grappige is dat ik Pinterest en WordPress eigenlijk bijna altijd op mijn laptop gebruik. Om een of andere reden vind ik het niet zo fijn werken op een klein telefoonscherm. Maar misschien speelt ook mee dat ik op mijn telefoon nog steeds met één vinger typ en dat het op mijn laptop met tien vingers dan toch wat sneller typt, haha.

 4. Ik kan niet zonder Evernote. Dat programma gebruik ik om blog ideeen vast te leggen en om heel makkelijk m’n telefoonfoto’s op m’n laptop te krijgen.
  Piterest doe ik eigenlijk niet genoeg mee ik zet m’n foto’s er nooit zonder logo op omdat ze twijfelachtig zijn over de rechten.

  1. Ik snap je struggle met Pinterest, ik heb er ook lang over getwijfeld en plaats ook niet alles op Pinterest. En evernote ken ik, heb ik zelf ook lang gebruikt. Tegenwoordig gebruik ik Google Keep, komt eigenlijk op hetzelfde neer.

 5. Ik heb ook een sim-only. Ik heb één keer een abonnement inclusief telefoon gehad, maar daar ben ik ook snel weer mee gestopt toen dat mee ging tellen als schuld als je bijvoorbeeld een hypotheek af wilt sluiten. WhatsApp is mijn meest gebruikte app. Ik probeer ook wel zo weinig mogelijk op mijn telefoon te zitten, maar ik maak er bijvoorbeeld ook mijn boodschappenlijstje op. Dus ja, als ik ‘m dan net weg heb gelegd en ik maak een pak yoghurt leeg, pak ik ‘m er toch snel weer even bij;).

  1. Ik snap dan inderdaad dat je er van afgestapt bent. En erg herkenbaar, ik gebruik ook regelmatig mijn notities om even snel wat te noteren, zodat ik het niet vergeet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *