Wat betekent vrijheid voor jou?

Wat betekent vrijheid voor jou?

Ik vind het ontzettend mooi dat we elk jaar weer stil staan bij onze vrijheid. En om hier even extra bij stil te staan deel ik wat vrij zijn voor mij betekent, maar ik ben ook ontzettend benieuwd naar wat vrijheid nou betekent voor jou!

Vrijheid is de mogelijkheid om naar eigen wil te handelen. In maatschappelijke zin behelst het de mogelijkheid van groepen en individuen om deel te nemen aan het maatschappelijke, economische en politieke verkeer.

Vrijheid is een begrip wat iedereen op zijn of haar manier kan interpreteren. Voor mij betekent het dat ik kan gaan en staan waar ik wil. Dat de mensen om me heen me accepteren zoals ik ben. Dat ik me niet tegen laat houden door de mening van anderen en dat ik mijn eigen gevoel volg.

outfit lesbos 2

Maar ik voel me juist vrij wanneer ik aan het reizen ben. Wanneer ik kan genieten van de cultuur van andere landen of wanneer ik het lang langzaam onder me door zie glijden vanuit het vliegtuig.

En nu hetgene waar ik zo benieuwd naar ben:
Wat betekent vrijheid voor jou?

Liefs,
Ilona

13 gedachten over “Wat betekent vrijheid voor jou?

  1. Ik vind juist dat vrijheid beperkingen geeft. Omdat als de een alleen maar doet wat hij/zij wil, dat een ander heel erg kan beperken.
    Vrijheid is voor mij dus aan de ene kant mogen zeggen wat ik wil, maar aan de andere kant mag dat nooit een ander diep kwetsen.
    Mrs. T. onlangs geplaatst…Moeders lichaam en 2x Zafón

  2. Voor mij is vrijheid kunnen zijn wie ik ben en kunnen doen wat ik wil doen. En ook geaccepteerd worden om wie ik ben, incl mijn depressies die komen en gaan.
    John onlangs geplaatst…Op

    1. Mooi om te horen wat vrijheid voor jou betekent. Wel vervelend dat jij ook last hebt van depressies. Maar het is iets moois als je omgeving je accepteert inclusief je mindere periodes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge