Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

stap terug is stap vooruit 2

Weer even in opname | Zo gaat het nu

In mijn laatste artikel liet ik het al vallen, ik zou opnieuw in opname gaan. En inmiddels bevindt ik me al weer ruim anderhalve week op de medium care. Het was even wennen maar het voelde tegelijkertijd vertrouwd, wat voor nu eventjes belangrijk is.

stap terug is stap vooruit 2

Door het wegvallen van de structuur van school zakte ik namelijk vrij snel weer dieper weg in mijn depressie. Die overigens nooit weg is geweest, verre van. Het is een lastig jaar geweest vol ups & downs, maar wat was ik trots dat ik de opnames al een jaar achter me had gelaten. En nu ben ik toch weer even terug. Maar het mooie is, is dat het niet voelt als falen.
Het voelt als een stapje terug doen op het moment dat ik het nodig heb. Kiezen voor structuur en veiligheid op het moment dat ik dit nodig heb. En dus tegelijkertijd kiezen voor mijn herstel.

Ik ben inmiddels aardig gewend aan de groep en de structuur doet me goed. Ondanks dat ik me ontzettend somber voel breng ik mijn dagen niet meer constant in bed of op de bank door. We zijn bezig met medicatie heel langzaam op te hogen en ik ben nog steeds druk met de behandeling bij mijn eigen psycholoog. Naast alle activiteiten die we hier aangeboden krijgen natuurlijk. En ik heb ook eindelijk het gevoel dat ik heel langzaam weer een beetje tot rust kom.

Ik heb een hoop nieuwe mensen ontmoet, goede gesprekken gevoerd en inmiddels ook mijn haar rood geverfd. Ik zat er al een tijdje aan te denken en toen iemand van de andere groep vrolijk zei dat ze nog wel wat rood voor me had twijfelde ik geen moment en gooide ik het er eigenlijk vrijwel direct in. En ik ben er echt wel blij mee, haha.

Het is allemaal niet makkelijk, maar voor nu is dit echt even de beste optie. Ik ga hard werken in de hoop weer een aantal positieve punten uit de opname te kunnen halen.

En aangezien er op Instagram een vraag langs kwam over het postadres, deel ik dit ook even hier:

Medium Care
T.a.v. Ilona Wielinga
Dennenweg 9
7909LA, Assen

Voel je vooral niet verplicht, maar om eventuele vragen te beantwoorden hierbij alvast het adres.

Ik wil ook proberen heel langzaamaan het bloggen weer op te pakken, er komt vanzelf iets online wanneer ik de behoefte voel om er voor te gaan zitten.

Liefs,
Ilona

26 reacties

  1. Wat fijn dat deze plek echt helpt zeg! Dat hoor ik zo vaak ook heel anders. Fijn om te lezen dat er ook hulpverlening is die wel effectief is.

  2. Blij dat het niet (meer) voelt als falen, deze stap terug. Je hebt ‘m nodig en ik wens je er alles bij wat nodig is om snel weer het ‘gewone’ leven op te kunnen pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *