Wij gaven Kino een nieuw thuis

kino asielhond 3
kino asielhond 3

Een tijdje geleden kwamen mijn ouders met ontzettend leuk nieuws aanzetten. Namelijk dat het ze leuk leek te kijken naar een hond. En zo gezegd zo gedaan, ons zoekavontuur begon en ik kan inmiddels zeggen dat we een match hebben gevonden. En dat is lieve Kino.

Een hond zoeken

We gaan even een stukje terug in de tijd.

Vrijdag 31 januari
Na een aantal keer net te laat te zijn geweest met reageren of dat er geen match bleek te zijn, zijn we vandaag voor het eerst naar een hondje in het asiel gaan kijken. We zijn naar Dierenopvang Koningen gereden om kennis te maken met Kino. Toen we hem voorbij zagen komen op de website, hadden we direct het gevoel dat dit wel eens wat kan worden.
Toen we aankwamen werd Kino direct opgehaald voor ons. Hij was ontzettend bang en schuw, wat we lastig vonden. Maar ondanks dat merkten we dat hij losser werd naarmate we verder wegliepen bij het asiel. We mochten namelijk een proefrondje lopen. Dit ging verder goed, ondanks de angst die duidelijk voelbaar was.
Uiteindelijk besloten we verder het traject aan te gaan. Hiervoor moesten we een hoop vragen beantwoorden, waarna bleek dat we een match zijn. Dus nu is het wachten op een telefoontje voor een huisbezoek, wat doorslaggevend is.

kino asielhond 2

Dinsdag 11 februari
Vandaag zijn we naar het dierenasiel gegaan op Kino op te halen. Vanochtend hebben we een ontzettend positief huisbezoek gehad. Na aanleiding hiervan besloten we dat we Kino niet langer dan nodig in het asiel wilden laten zitten.
We hadden al eerder kennis gemaakt en ik was direct verkocht. En dit gold ook voor mijn ouders. De rit naar huis ging een stuk makkelijker dan verwacht. Ondanks de angst voor auto’s verliep de rit rustig. En ook ons huis betrad Kino vrij makkelijk. Het duurde even voor hij een plekje vond, maar inmiddels ligt hij lekker op zijn kussen. De eerste wandeltocht hebben we er ook al opzitten. Kino is uiterst goed in je voor de voeten lopen en we blijven regelmatig hangen omdat hij langs de andere kant van de lantarenpaal liep. Maar ik denk dat dit wel wat gaat worden. En dat Kino ons huis zijn nieuwe thuis mag noemen.

kino asielhond 2

Hoe gaat het nu?

Op het moment van schrijven is Kino ruim een week bij ons. En hij doet het fantastisch. Kino kende geen enkele commando’s, maar inmiddels luistert hij al naar ‘wachten’ (bij de stoeprand) en ook naast lopen gaat steeds beter. Hij snapt wat nee is en inmiddels gaat hij ook braaf in zijn mand als we hem zijn plek wijzen. Het kost soms wel een aantal keren duidelijk verwoorden en wijzen wat je wil, maar hij krijgt de commando’s aardig snel onder de knie.

Daarnaast is het een ontzettend makkelijk en aanhankelijk hondje. Hij houdt ontzettend van knuffelen, vind het soms -in een wilde bui- heerlijk om even met zijn knuffeltje te gooien en hij gaat graag met ons mee. We gingen namelijk op zoek naar een hondenmand en ook in de dierenwinkel deed hij het heel goed. Behalve dat hij nogal afgeleid was door de knaagdieren. Mijn hamster ging de tweede dag ook naar boven, naar mijn kamer, nadat Kino probeerde hem te pakken te krijgen.

Meer over Kino

kino asielhond 4

Zoals ik al benoemde is Kino een asielhondje. Hij is ongeveer vijf jaar en was een Spaans straathondje. Je merkt hierdoor dat hij op bepaalde dingen slecht reageert, omdat hij hiermee slecht behandelt is.

Het is een Portugese Podengo, die dus luistert naar de naam Kino. Wat een Portugese ontdekkingsreiziger was, een bijpassende naam dus.
Kino is geen zuivere Podengo, maar wel grotendeels. Een eigenwijs ras, wat niet altijd even goed wil luisteren. En daarnaast is het een jachthondje, wat dus graag achter knaagdieren of katten aangaat. Dat is nog wel eens een uitdaging.
Daarnaast is Kino dus dol op knuffelen en aandacht krijgen, wat denk ik niet gek is voor een straathondje. Hij kan ontzettend eigenwijs zijn, maar leert snel. We kunnen lange wandelingen met hem maken en de meeste honden vindt Kino geen probleem. Alleen hele kleine of hele grote honden heeft hij het niet zo op.

Maar al met al, kunnen we inmiddels wel zeggen dat Kino zijn nieuwe thuis gevonden heeft. En dat we elke dag nog vooruitgang zien.

Wat vind jij van dieren adopteren uit het asiel?

Liefs,
Ilona

37 reacties

 1. My god, wat een schatje! Ik heb thuis altijd honden gehad tot ik alleen ging wonen. Nu is het even niet zo praktisch, maar ik kan niet wachten tot ik er ook weer eentje in huis heb rondwandelen :)

 2. Wat een fotogeniek droppie! Ik ben helemaal pro het asiel omdat ik vind dat ieder levend wezen een tweede kans en een beter leven verdient. Ik wil ooit nog een kat uit het asiel adopteren maar op dit moment heb ik genoeg haarballen.

 3. Wat een leuk, lief hondje! Zo belangrijk om eerst te kijken in het asiel als je een hond (of kat) wil nemen. Daar zitten zo veel lieve dieren die een nieuw thuis zoeken. Fijn dat jullie zo snel een goede match met Kino bleken.

 4. Wat een lief hondje! En fijn dat jullie nog elke dag vooruitgang met hem boeken. Ik sta heel positief in het adopteren van dieren. Mijn vriend en ik adopteerden vorig jaar een kat via een organisatie die dieren uit Griekenland haalt. De eerste maand hebben we haar amper gezien, zo schuw was ze. Precies na een maand bij ons in huis te wonen, besloot ze dat ze ons toch wel mocht en sliep ze bij ons op bed. Ze voelt zich gelukkig helemaal thuis bij ons en heeft ons aan zichzelf toegeëigend, zoals dat met katten gaat ;)

 5. Ahhhh, wat een leuk beestje! Ik vind het heel goed om een hond uit het asiel te halen. Hartstikke fijn dat zo’n beestje nu een goed leven krijgt bij lieve baasjes. Veel plezier samen!

 6. Wat een schatje is Kino en goed dat jullie een dier uit het asiel hebben gehaald. Wij hebben een kat gehad, maar helaas overleden. Soms kriebelt het wel om naar het asiel te gaan, misschien ooit weer.

 7. Awwww wat lief!!! Zo mooi dat jullie Kino een nieuw thuis hebben gegeven en ook leuk om de updates te lezen! Echt een heel mooi initiatief. Heel veel geluk met elkaar! <3

 8. Wat goed dat jullie een hond uit het asiel gehaald hebben. Onze katten komen ook uit het asiel. Lijkt me vrij logisch dat je daar gaat kijken als je niet perse een ras wilt.

 9. Hoe lief ziet die Kino eruit! Ik zou hem zo door mijn scherm willen knuffelen, maar hij heeft zeker een superknus mandje gevonden bij jullie.

 10. Wat goed dat jullie Kino een nieuw thuis hebben gegeven! Ik vind adopteren via een asiel altijd heel mooi en ik heb zelf ook wel eens online gekeken, maar voor mij is het niet de oplossing, ook omdat ik al een hond heb waar ik een verantwoordelijkheid naar heb.

 11. Wat een lieverd en wat mooi dat jullie dit gedaan hebben en hem een nieuw thuis hebben bezorg! Wij hebben nu geen hond meer, die is een aantal jaar geleden overleden. We hadden hem niet uit het asiel, maar van kennissen die hem niet langer konden verzorgen. Dus zonder onze tussenkomst was hij wel in het asiel beland.

  1. Wat jammer, en dat is ook ontzettend mooi! Goed ook dat je ‘m zo de ervaring van een asiel hebt bespaard en hij/zij een nieuw, warm huisje kon krijgen.

 12. Ik vind het een mooi iets om te doen. Wel heb ik het idee dat je dan als baasje wel goed moet kunnen omgaan met honden en weten wat je doet. Omdat sommige honden misschien een nare geschiedenis hebben. Om die reden vind ik het zelf wel spannend, want ik ben totaal onervaren. Onze Trixie kregen we via marktplaats toen ze 7 was. Dat ging gelukkig prima.

  1. Dat wel inderdaad! Het is ook echt wel een kwestie van rustig benaderen, maar gelukkig snapt Kino inmiddels aardig wat nee is en doet hij het eigenlijk heel goed, alleen katten zijn een dingetje.

 13. Wat een schatje die Kino. Ik snap dat jullie verliefd werden. Ik weet niet of jullie ervaring hebben met honden maar het is nogal een uitdaging zo een hond uit het buitenland.
  Heel eerlijk ik zou het niet kunnen. Daarvoor ben ik te gestrest en niet consequent.
  Ik zou ook nooit voor jachthondje kiezen want daar moet je nog consequenter mee zijn .
  Zelf heb ik altijd hele makkelijke honden gehad die prima met andere dieren die ik heb kunnen omgaan.
  Mijn vorige teefje dacht dat elk ander dier een puppy was en ging ze dan wassen, denk aan caviá s konijnen , katten en kippen. Mijn kater heeft zelfs jarenlang bij haar aan de tepel gehangen.
  Nu weer een teefje en ook zo makkelijk en we kunnen haar overal mee naar toe nemen.
  Ik ben zo benieuwd naar jullie avonturen met Kino.
  o ja dieren uit asiel halen is zo goed.
  en ik heb nooit een rashond gehad.

  1. Het is inderdaad best een uitdaging, maar het is tegelijkertijd echt een lieverd. En het is inderdaad een kwestie van consequent zijn en veel herhalen. Gelukkig doet hij het in nieuwe situaties ontzettend goed, alleen katten zijn een dingetje, haha.

 14. Super, dat jullie een dier uit het asiel hebben gehaald, en niet een nieuwe via internet, die via duistere wegen of illegale fokkerijen komen. Wij hebbrn sinds een jaar een oudere poes, dame, uit het asiel. Ook zij was lang bang en schuw, maar nu gaat het goed. Alhoewel ze voorzichtig blijf. Veel plezier met Kino

 15. daar deden jullie goed aan
  als je toch een huisdier wilt , vind ik er 1 halen bij een asiel een prachtige oplossing
  nu elkaar goed leren kennen , en naar elkaar luisteren dan wordt het een prachtig samen leven

 16. Heerlijk, zo’n nieuw vriendje in huis. Mooi dat de procedure ook zo zorgvuldig is gegaan, waardoor je weet dat jullie echt een match zijn.

 17. Wat een lief kopie. Geen wonder dat jullie als een blok voor Kino zijn gevallen. Fijn dat hij het zo snel zo goed doet. Hij voelt zich blijkbaar echt welkom. Dieren adopteren uit een asiel is de beste manier, vind ook ik, in mijn familie doet iedereen dat zo. Zelf heb ik geen huisdieren (meer) door allergieën. Groetjes Wilma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *