Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

bezienswaardigheden in londen locals

Bezienswaardigheden in Londen + video

bezienswaardigheden in londen locals

Tijdens mijn tripje naar de veelzijdige stad Londen, heb ik een hoop gezien en gedaan. Waaronder het bezoeken van een aantal typische toeristen hotspots. En met een vriendin die in een van de Londense wijken woont, heb ik de stad heerlijk kunnen ervaren. En vandaag deel ik mijn favoriete bezienswaardigheden in Londen

London Eye

Londen 2 uitzichten Londen eye

Een van de dingen die ik zelf onwijs vet vond was toch wel een rondje in de London eye. Want het is niet alleen het op 3 na grootste reuzenrad, maar je hebt ook nog eens een fantastisch uitzicht over Londen. Het rad is al onwijs vet om te zien, maar ik kan een rondje erin ook zeker aanraden!

Abbey road

Londen 9 abbey road shop

Mocht je -net als ik- een muziekliefhebber zijn, is abbey road zeker een bezoekje waard. Hier vind je niet alleen het zebrapad van The beatles maar ook de Abbey road studios zelf, wat zeker even een kijkje waard is.

Towerbridge & millenniumbridge

Londen 6 Towerbridge

De towerbridge is toch wel een van de bekendste punten van Londen. En eerlijk is eerlijk, het is een prachtig mooie brug om te zien. En al helemaal als je je bedenkt dat de brug er al sinds 1894 staat te pronken.
En mocht je dan over de towerbridge lopen, loop dan een stukje door langs het water. Op deze manier kan je namelijk de millenniumbridge aanschouwen en kom je direct uit bij het volgende punt.

Shakespeare’s globe

Tijdens mijn tripje naar de veelzijdige stad Londen, heb ik een hoop gezien en gedaan. Waaronder het bezoeken van een aantal typische toeristen hotspots. En met een vriendin die in een van de Londense wijken woont, heb ik de stad heerlijk kunnen ervaren. En vandaag deel ik mijn favoriete bezienswaardigheden in Londen shakespeare's globe

Shakespeare’s globe is een theater met een interessante geschiedenis. Het werd voor het eerst gebouwd rond 1598, waarna het in 1613 afbrandde tijdens een theatervoorstelling. Een jaar later werd het herbouwd, maar in 1644 werd het weer afgebroken om plaats te maken voor huizen. In de eind jaren negentig werd het opnieuw gebouwd, gebaseerd op de eerdere varianten.

Notting hill & portobello road

bezienswaardigheden in Londen 12 Notting hill telefooncel

Als je in Londen bent is dit een plek waar je naar mijn mening ook zeker een kijkje moet nemen. In Nottin Hill zijn namelijk de welbekende gekleurde huizen te bezichtigen. Daarnaast is het ook een onwijs toffe plek om heerlijk doorheen te struinen en te ontdekken.

Windsor Castle & buckingham palace

Tijdens mijn tripje naar de veelzijdige stad Londen, heb ik een hoop gezien en gedaan. Waaronder het bezoeken van een aantal typische toeristen hotspots. En met een vriendin die in een van de Londense wijken woont, heb ik de stad heerlijk kunnen ervaren. En vandaag deel ik mijn favoriete bezienswaardigheden in Londen  buckingham palace windsor castle

Mocht je net als ik ontzettend blij worden van kastelen, is vooral de eerste naar mijn mening een aanrader. Het kasteel is nog in gebruik (door de koningin) maar is ook opengesteld voor publiek. Je kan er ontzettend veel zien en hebt een audioguide die je de leukste verhalen vertelt tijdens je tripje door het kasteel.

Streetart in Londen (Camden)

bezienswaardigheden in londen 14 banksy

Zelf wilde ik ontzettend graag een werk van Banksy in het echt zien, dit omdat ik het een ontzettend interessante man (of vrouw) vind die altijd een krachtig idee achter zijn werken heeft zitten. Het heeft ons twee dagen gekost, omdat niet alle informatie op internet nog klopt, maar we hebben een werk kunnen vinden.

bezienswaardigheden in londen 3 streetart doodshoofden

En tijdens onze zoektocht ben ik nog een hoop andere toffe streetart tegengekomen. Je hoeft hiervoor niet eens naar een specifieke plek, gezien streetart aardig populair is in Londen.

ngekomen. Je hoeft hiervoor niet eens naar een specifieke plek, gezien streetart aardig populair is in Londen.

Mocht je benieuwd zijn naar mijn avonturen, ik maakte ook zoals altijd weer een video van mijn reis. Deze kan je hier bekijken:

Heb jij wellicht nog leuke bezienswaardigheden in Londen?

Liefs,
Ilona

7 reacties

  1. Gaaf! Ik ben toevallig afgelopen weekend in Londen geweest. Ook veel gezien, onder andere Notting Hill en de Tower Bridge en veel gewandeld, maar geen street art gezien helaas.
    Een aanrader vind ik het Natural History Museum.

  2. Prachtige foto’s. De blauwe luchten maken de plaatjes nog mooier. En heerlijk als je samen met iemand bent die de stad wat beter kent. Scheelt je een hoop zoekwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *