Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

Buiten activiteiten: Leuke uitjes ook als het wat kouder is

Op het moment dat ik dit typ schijnt het zonnetje buiten heerlijk. Ik ben zelf net terug van een weekje vakantie, waarin ik me heerlijk heb opgeladen. De video hiervan komt nog, maar vandaag leek het me leuk om een aantal activiteiten op een rijtje te zetten die je buiten kan doen. Na een aantal heerlijke activiteiten voor binnen, is het met dit weer natuurlijk heerlijk om juist het zonnetje op te zoeken. Dus vandaag een aantal fijne buiten activiteiten.

Lekker wandelen

Er zijn genoeg mooie plekken te vinden waar je kan wandelen. Van het bos tot uitgezette wandelroutes over houten paden, de mogelijkheden zijn eindeloos. Het is een beetje afhankelijk van waar je woont, maar overal is wel wat leuks te vinden. Dus open je zoekmachine en kijk eens rond naar een leuke plek waar je misschien nog niet geweest bent.

buiten activiteiten e-chopper huren

Huur een e-chopper

Een disclaimer, doe dit niet als het heel koud is want dan kom je er aan het eind amper meer af. Been there, done that. Maar het is wel onwijs leuk om te doen. Vaak biedt de organisatie waar je een e-chopper kan huren ook toffe routes waar allemaal leuke punten tegenkomt. Een rijbewijs is wel een vereiste overigens.

Fietsen

Je kan natuurlijk ook je fiets pakken of een fiets huren om er lekker op uit te gaan. Er zijn een hoop plekken in Nederland waar je prachtig kan fietsen. Denk aan de Hoge Veluwe, waar je met een beetje geluk ook nog een hoop dieren kan spotten. Mocht je wat verder weg wonen, er zijn genoeg opties te vinden. Google is your best friend.

Een busje huren

Mocht je toch liever wat warmer zitten, kan je ook op pad gaan met een busje. Hoe leuk is het om een dag in een Volkswagen busje rond te touren door ons landje. Staat bij mij echt nog wel op mijn bucketlist moet ik zeggen!

Kringloophoppen

Wat ik zelf altijd heel leuk vind, wel direct van een heel ander kaliber, is een dagje kringloophoppen. Oftewel van de ene kringloop naar de andere. Wel wat ingewikkelder nu je winkelafspraken moet maken, maar niet onmogelijk. Lekker een dagje rondrijden van kringloop naar kringloop en op zoek gaan naar leuke pareltjes.

Uitwaaien op het strand

Ook dit is afhankelijk waar je woont, voor mij is het strand niet heel dichtbij, maar een dagje naar het strand is ook altijd lekker. Even heerlijk uitwaaien en genieten van het geluid van de golven. Je kan er ook voor kiezen om er een dagje naar de waddeneilanden van te maken. Dat is voor deze Assenaar dan wel weer wat makkelijker te doen, haha.

buiten activiteiten duitsland

Naar Duitsland

Mocht je er echt een dagje uit willen en willen genieten van wat hier niet kan, kan je er voor kiezen om de grens over te gaan. Het is wel even afwegen wat je hierin zelf wil qua maatregelen, maar dit is iets wat ieder voor zich moet beslissen. Je kan dan in ieder geval wel een dagje kastelen bezoeken, winkelen en lekker opwarmen in een cafeetje.

Ga een dagje varen

Ga een dagje het water op. Een populaire bestemming is Giethoorn, maar er zijn natuurlijk meer plekken waar dit kan. Een dagje het water op is altijd lekker, ook als het niet warm is. Moet je je alleen wel goed inpakken.

Ga naar een boomgaard

Pak een mandje en gooi deze vol met bijvoorbeeld appels of peren. Een boomgaard is altijd leuk en hoe fijn is het als je bij thuiskomst een heerlijke appeltaart kan maken met de appels die je zelf verzameld hebt? Kan je er dubbel van genieten.

Ga treintouren

Pak de trein naar een random bestemming en zie waar de trein je naartoe brengt. Ontdek een onbekende stad en zie daar wat voor leuks en moois je allemaal tegenkomt. Nederland heeft meer moois dan je denkt.

buiten activiteiten

Al met al zijn er genoeg activiteiten te verzinnen, ook zonder dat je hier een QR code voor nodig bent. Ga er lekker op uit, wat ik zelf altijd heerlijk vind is om mijn camera mee te nemen, wat te eten en te drinken en zonder plan gewoon lekker rond te dwalen in een stadje. Of juist eindeloos te wandelen door de natuur en te genieten van de vogeltjes en wellicht nog wel grotere dieren die je kan spotten. Ik hou van binnen zitten maar ben toch echt wel meer gemaakt voor buiten activiteiten, het weer maakt me nooit zo heel veel uit. Alhoewel droog wel fijn is.

Wat doe jij graag?

Liefs
Ilona

Volg me ook op Instagram voor meer.

16 reacties

  1. Er op uitgaan is altijd fijn en ook waar we de afgelopen maanden eigenlijk te weinig tijd voor gemaakt hebben. Ik ben zelf altijd wel in voor een uitje naar een park, met de hond. Er zijn een aantal parken waar ik al kom vanaf dat ik net kon lopen. Dat zijn soms best wel even kleine emotionele bubbeltjes, als ik dan een plekje zie waar ik als ukkie gestaan heb. En zeker als het er precies zo uitziet als ik me kan herinneren. Maar dat is juist ook weer leuk!

  2. Ik ben zo blij dat die afspraken er niet van gekomen zijn! Hier heb ik inmiddels alweer diverse kringlooprondjes gemaakt maar ook gemerkt dat niet elke kringloop zo lekker in de voorraad zit. Kan je geloven dat ik nog nooit op een brommer of zoiets gereden heb?

    1. Ja inderdaad! Ik had dat dus een beetje gemist, maar t is zoveel fijner dat je gewoon heen kan. Ik moet bekennen dat dit ook mijn eerste keer was op iets van een brommer en behalve dat ik de eerste kilometer een gevaar op de weg was moet ik bekennen dat het toch wel echt heel leuk is!

  3. Wandelen is echt mijn favoriet! Sinds ik in Spanje woon wandel ik veel meer en ga ik vaker op pad om de omgeving te verkennen. Wat ik dan wel weer mis is fietsen, want dat doen mensen hier erg weinig en de gewone wegen zijn absoluut niet geschikt voor fietsers.

  4. Yes, een e-chopper! Ooit een middagje op zo’n ding gereden en ik vond het heerlijk. Maar ook hilarisch. Vooral toen die van de ander een lege accu had en we besloten door te gaan, maar dan ‘aanhangen’. Allebei spierpijn in onze armen:).
    Zeker voor herhaling vatbaar, maar dan wel graag met twee volle accu’s;).
    Die laatste foto bij dit artikel is echt van een magische plek zeg. Heel gaaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *