Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

Een citytrip naar Kopenhagen

Kopenhagen, de hoofdstad van het gelukkigste land ter wereld. Na vier dagen rond gewandeld (en gefietst) te hebben in deze stad begin ik te begrijpen waarom. Ondanks de drukte en het leven wat er 24/7 door leek te gaan straalde de stad een bepaalde rust uit. En daarnaast is het ook nog eens een stad waar ontzettend veel te beleven valt.

Ondanks dat ik ‘maar’ vier dagen in Kopenhagen ben geweest heb ik een hoop gezien en gedaan. En in die vier dagen heeft deze stad het voor elkaar gekregen om mijn hart te stelen. Daarom hier een aantal toffe dingen op een rijtje die je zeker moet doen als je in Kopenhagen bent!

Het centrum

Kopenhagen

In het centrum van Kopenhagen is ten eerste al ontzettend veel te beleven. Er zijn een hoop winkels te vinden, van de H&M tot typische Deense winkeltjes. Daarnaast is het centrum ook onwijs gezellig om doorheen te lopen, er zijn straatmuzikanten te vinden en de winkeltjes ogen gewoon al knus en gezellig. Ook zijn er een aantal toffe winkels zoals de Disney Store, de Lego winkel en het Guinuss Book of Records museum te vinden.

Kopenhagen 1

Ik kan je ook echt aanraden niet alleen door de hoofdstraat te lopen, maar ook de zijstraatjes eens mee te nemen. Er zijn talloze leuke cafeetjes en kleine winkeltjes te vinden.

Christiania

Kopenhagen 2

Als je wat bijzonders wilt zien is Christiania ook echt aan te raden. Christiania is een vrijgevochten gemeenschap met zo’n 1000 inwoners. De bewoners zien zichzelf niet als Denen, ook niet als Europeanen maar als een apart volk. In hun gemeenschap gelden aparte regels en wetten. Zo mag je bijvoorbeeld ook bijna geen foto’s maken in het dorpje. Als je (net zoals ik) overal je camera mee naar toe sleept is het ook zeker aan te raden deze voor een keertje in je tas te laten.
Verder merk je dat het stadje zich volledig onttrekt aan de Deense cultuur, alle huizen zijn bijvoorbeeld zelf gebouwd. Ook zijn de inwoners zelfvoorzienend en op elke straathoek worden openlijk drugs verkocht.

De Nyhavn

Kopenhagen 3

Zeg je Kopenhagen, dan zeg je gekleurde huisjes. Wat dat betreft is de Nyhavn dan ook echt een must see. Zelf was ik met school naar Kopenhagen en we hebben met z’n allen een boottocht gemaakt. Dit is trouwens ook een ontzettend leuke manier om een stad eens vanuit een ander oogpunt te bekijken.

Fietsen

Kopenhagen 4

Nog zo’n leuke manier om een stad vanuit een ander oogpunt te bekijken is door op de fiets te stappen. Op deze manier ben je ergens sneller dan wanneer je gaat wandelen en zie je toch meer dan wanneer je het ov pakt. Daarnaast worden er in Kopenhagen overal fietsen verhuurd, gezien de stad bekend staat als een echte fietsstad.

Ook leuk

Kopenhagen 5

Het is een echte toeristische trekpleister, de kleine zeemeermin. Zelf vond ik de weg er naartoe nog een stuk interessanter dan het beeld zelf. Alle bloesembomen stonden nu namelijk vol in bloei. Wat dat betreft is April/Mei echt een mooie tijd om de stad te bezoeken.

Kopenhagen 6

Maar aangezien de kleine zeemeermin en Kopenhagen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, moesten we haar wel even van dichtbij bekijken. En een leuke tip, vlakbij de kleine zeemeermin is een schattig kerkje te vinden, die open is voor bezoekers!

Kopenhagen 7

Dicht bij het centrum is het pretpark Tivoli te vinden, wat ook onwijs leuk is om eens een bezoekje aan te brengen. Denk er hierbij echter goed bij na dat de entree voor het park ongeveer €15,00 is. Maar je daarnaast ook voor elke attractie los moet betalen; of €35,00 om onbeperkt in alle attracties te kunnen.

Kopenhagen 8

Als vormgever vind ik het zelf onwijs leuk om inspiratie op te doen in andere landen. Het Danish Design Museum is dan ook leuk om even langs te gaan. Ik vond zelf niet alle onderdelen even leuk; maar ze hadden een toffe verzameling posters en de fashion afdeling vond ik ook erg interessant om doorheen te lopen.

Kopenhagen 9


Al met al heb ik een onwijs leuke tijd gehad in Kopenhagen en ik ben ook zeker van plan om deze stad nog eens vaker te bezoeken. Maar voor nu is het aftellen naar mijn volgende citytrip, die naar Bødo(Noorwegen) zal zijn!
Wil je nou meer foto’s zien van mijn tripje naar Kopenhagen, hou dan zeker mijn Instagram ook even in de gaten ;)

Liefs,
Ilona

2 reacties

  1. Heel tof! Die foto’s van de bloesem zijn zo onwijs mooi. Ik ben vorig jaar in de zomer slechts één dag in Kopenhagen geweest en daarom heb ik Vrijstad Christiania toen helaas niet gezien. Hopelijk tijdens volgende trip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *