Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

Een kort bezoek aan Bodø, Noorwegen

Bodø

Afgelopen weekend was het zover, samen met 3 vriendinnen gingen ik op weg naar Noorwegen. Dit om een andere vriendin op te zoeken, die momenteel een half jaar stage loopt in Bodø. En aangezien Noorwegen niet direct de meest gebruikelijke plaats is moesten wij haar natuurlijk wel opzoeken.

Bodø 1

Wat eigenlijk begon als een grapje van ‘wanneer komen jullie nou eens langs’, eindigde in serieuze plannen. En afgelopen weekend was het dus zover; we vlogen met zijn vieren die kant op. En na een lange vlucht met 2 overstappen en een tussenstop kwamen we aan in Bodø.

Bodø 2

Het stadje is gelegen op een schiereiland van Noorwegen en ligt vlak aan de kust; omringd door bergen. Een bijzonder iets aan het bezoeken van Noord Noorwegen is dat het er inmiddels niet meer donker word. De zon gaat nog wel onder, maar het blijft schemerig. En over een tijdje gaat de zon zelfs helemaal niet meer onder.

Bodø 3
Bodø 4

Zelf sliepen we in het huis van de vriendin; die in een studentenhuis verblijft. Dit huis lag eigenlijk vlak onder een berg. We zijn dan ook tot twee keer toe de bergen op geweest. En ontzettend mooi uitzicht had je vanaf daar.

Tijdens een van onze wandeltochten kwamen we zelfs een verlaten hotelletje tegen op de berg, waar we een aantal spooky foto’s hebben weten te maken. We konden het gebouw helaas niet in; maar zijn wel op het balkon van de bovenverdieping geweest.

Bodø 6
Bodø 7

Tijdens de tweede dag dat we de berg opgingen hadden we last van laaghangende bewolking; wat eigenlijk een heel tof effect gaf vanaf het moment dat we boven de wolken uitkwamen.

Bodø 8

Daarnaast zijn we naar het grootste winkelcentrum van Noord Noorwegen geweest, wat zich dus ook bevind in Bodø. Ook zijn we het stadje zelf in geweest en hebben we gewoon genoten van de mooie natuur. En we zijn zelfs wat sneeuw tegen gekomen!

Bodø 9

En ondanks dat ik er maar vier dagen ben geweest kan ik zeggen dat ik oprecht genoten heb en ook dit land een stukje van mijn hart geeft gestolen. De rust, de natuur, de bergen, ik ben er dol op.

Wil je nou meer foto’s zien? Volg me even op Instagram, daar zullen de komende tijd nog wat foto’s (en filmpjes) verschijnen!

Ben jij al eens in Noorwegen geweest, of zou je er nog graag heen willen?

Liefs,
Ilona

8 reacties

  1. Wat een gave plek! Wij zijn van plan om van de zomer een camperreis te maken door Noorwegen. Misschien dat ik wel een bezoekje breng aan Bodo. Het ziet er heel mooi uit.

    Met vriendelijke groet,

    Carla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *