Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

6 cultuur

Een weekend naar Nijmegen | Tips en hotspots

Samen met mijn moeder ben ik er afgelopen weekend lekker op uit geweest. We besloten via NS een treinticket in combinatie met een hotel te boeken en lekker een weekend naar Nijmegen te gaan. Een stad die gemaakt is om in te shoppen, maar ook nog wat mooie culturele panden te kunnen bekijken.

6 cultuur

Shoppen

Om te beginnen leent Nijmegen zich dus ontzettend goed om lekker te shoppen. Je vind er zowel goedkopere zaken als de Primark of de H&M, als duurdere zaken met merken als Ralph Lauren. En er is een overvloed aan leuke boetiekjes als Søstrene Grene, of bijvoorbeeld Swan. Deze laatste is een conceptstore gevuld met kleine merkjes met de leukste spulletjes voor in huis.

nijmegen 4 shoppen

Lees ook: Bewaar jouw favoriete bestemming + kortingscode

Koffie en lunchen

Wat betreft eten en drinken is er ook keuze zat. Of je -net als ik- nou vegetarisch eet of niet, er zijn een hoop mogelijkheden. Zo hebben wij bij de La Place gegeten, altijd goed. En lekker een mok warme chocolademelk (met slagroom!) gedronken bij het Biessels café. Avondeten deden we bij Pinoccio met voornamelijk pizza’s en pasta. En ons ontbijt nuttigden we bij het Mercure hotel, waar we verbleven. Prima plek met een uitgebreid buffet in de ochtend. Echt een aanrader om even langs te gaan.

nijmegen 1 hotstpots

Cultuur

Ook wat betreft cultuur is er een hoop te zien in Nijmegen. Naast dat veel winkels in ontzettend mooie panden gevestigd zitten, tref je ook een hoop mooie kerkjes en andere gebouwen. Je kijkt je ogen uit.

Het voordeel van gaan in december is ook nog eens dat de hele stad mooi versierd is. Overal lichtjes, kerstballen en andere versieringen. Het ziet er zo onwijs gezellig uit!

nijmegen 8 kerkjes

En dan nog iets…

Ik ben samen met mama een nacht gebleven. Dit omdat wij vanuit Assen komen en het ook wel fijn vonden om net iets langer de tijd te hebben om rond te kunnen kijken. En wat betreft shoppen zijn we goed geslaagd. Ik heb nog aardig wat kerstcadeautjes ingeslagen en ook wat nieuwe kleding gescoord. Dus wat dat betreft was en een gezellig en geslaagd weekend.

nijmegen 7

Ben jij als eens in deze oude stad geweest?

Liefs,
Ilona

19 reacties

 1. Heel deze blogpost gemist. Ja ik ken Nijmegen vrij goed, niet van het winkelen trouwens maar wel als oude stad. Kom er graag en ken echt de mooie plekjes wel. Wist je dat je het aan de Amerikanen te danken hebt, dat je er zo lekker kan winkelen? Zij bombardeerde de stad, ik ebn blij dat er nog mooie oude dingen zijn want het is echt een gave stad.

  1. Wist ik helemaal niet, dat is wel grappig (niet het bombarderen, maar dat het daardoor een winkelstad is geworden). Maar inderdaad heel mooi dat er ook nog oude panden zijn blijven staan.

 2. Ik vind Nijmegen een geweldige, schitterende en fantastische stad in één. Maar de enige 2 winkels die ik er ooit bezocht heb zijn de AH in het centrum en de keigrote kringloop. De geschiedenis, het fietsmuseum, de Ooijpolder en natuurlijk de bruggen dat is wat me trekt in die stad.

  1. Dat snap ik ook wel, de bruggen zijn ook echt prachtig inderdaad! En de volgende keer dat ik er kom wil ik echt nog even op zoek gaan naar de verschillende kringloopwinkels, want daar heb ik meer over gelezen

 3. Nijmegen is zo gezellig! Een nachtje weg is iets wat ik ook echt vaker moet doen, voelt echt als een mini vakantie en is zo leuk om een stad wat uitgebreider te ontdekken.

 4. Ik hou van Nijmegen! Ik heb er gestudeerd en kom er vrijwel elk jaar wel een keertje. De laatste keer heb ik een geocache-route gedaan en ontdekte ik nog heel wat voor mij nieuwe plekjes die echt heel mooi waren!

 5. Wat heerlijk zeg, zo’n weekendje weg met je moeder!
  Zo te lezen hebben jullie het heel fijn gehad.
  Je hebt ook echt prachtige foto’s gemaakt.

  Ik ben zelf nog nooit in Nijmegen geweest maar nu ik jouw verslagje lees en zie, als de kans zich voordoet, zou ik het wel zien zitten om er eens heen te gaan :)

 6. Mooie stad! Ik heb er nooit rondgezworven, maar ben er alleen geweest als ik er moest zijn voor afspraken o.i.d. Volgende keer misschien toch maar eens beter om me heen kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *