Een weekje naar de Lutte (en Duitsland)

de lutte mistig

Twee weken geleden ging ik met mijn beste vriend een weekje naar de Lutte. We zaten net als vorig jaar in een natuurhuisje. Deze keer in het natuurgebied De Lutte, tegen de Duitse grens aan. Dat laatste hebben we dus goed gebruik van gemaakt, we hebben namelijk een paar uitstapjes gemaakt naar Duitsland. Vandaag de video en een aantal foto’s van onze trip.

Om onze trip samen gevat te zien in een video, kan je bovenstaande video kijken. Werkt de video niet? Klik dan hier.

Zondag 9 januari

Zondag bestond uit de omgeving verkennen, lekker wandelen en ’s middags naar een bomenpark. Oftewel, genieten van de rust en de natuur. Alhoewel de weekenden wel het drukst waren, er waren toen vooral veel dagjes mensen. De doordeweekse dagen waren heerlijk rustig.

de lutte wandelroute 2
de lutte bomenpark

Maandag 10 januari

Maandag was nog meer wandelen. Het was behoorlijk mistig waardoor het gehele bos een mysterieus sfeertje kreeg. Best wel leuk. Vervolgens moesten we redelijk op tijd terug zijn aangezien we in de middag zijn gaan rijden met e-choppers. De mist trok helaas niet zoals voorspeld weg, maar we hadden ondanks dat een hoop lol.

de lutte mistig
de lutte mistig
de lutte mistig bos 2
de lutte hutte
de lutte roodborstje
de lutte e-chopper

Dinsdag 11 januari

De dinsdag was gereserveerd voor een dagje Nordhorn (Duitsland). We hadden een mooie route uitgestippeld. Van de DM naar de dierentuin, die zo goed als uitgestorven was. En van de dierentuin naar de Kaufland. Flink inslaan dus. De dierentuin was een relatief kleine, en alle horeca gelegenheden waren (op 1 na) vanwege weinig bezoekers gesloten, maar ondanks dat was het wel leuk om te zien. We sloten de dag af in het huisje met een zelfgemaakte pizza.

nordhorn dierentuin panter
nordhorn dierentuin wolf
nordhorn zonsondergang

Woensdag 12 januari

Woensdag was een rustdag. We hebben gewandeld, foto’s gemaakt buiten en lekker genoten van de rust in het huisje.

de lutte eekhoorntjesbrood
de lutte veer macro fotografie tijdverspilling
de lutte portretfoto
de lutte portretfoto

Mitchel zijn blog vind je hier.

Donderdag 13 januari

Donderdag zijn we opnieuw naar Duitsland geweest, deze keer naar Bad Bentheim. Het bruisende dorpje waar op internet over gesproken wordt was echter compleet uitgestorven. Alles was dan ook dicht. We zijn om het kasteel heen gelopen en door de stad gewandeld. Maar omdat het kasteel toch wel heel mooi leek van buiten en in januari en februari alleen in de weekenden open is, besloten we zaterdag (de dag dat we naar huis zouden gaan) via duitsland te gaan en alsnog naar het kasteel te gaan.

bad bentheim kasteel
bad bentheim kasteel
bad bentheim kasteel

Zaterdag 15 januari

Vrijdag was een rustdag dus toen heb ik weinig foto’s gemaakt. We deden nog wat spelletjes, pakten de meeste spullen in en wandelden nog even rond. Zaterdag zijn we eerst naar Bad Bentheim gereden voor we aan de weg naar huis begonnen.

bad bentheim kasteel
bad bentheim kasteel 2

Ondanks de rust in Duitsland was het kasteel het echt dubbel waard om voor terug te komen. De mist was ook grotendeels opgetrokken dus we hadden een mooi uitzicht. We konden in tegenstelling tot donderdag ook het gehele kasteel zien (+ de omgeving). Al met al was het een fijne week op een rustige plek met leuke uitstap mogelijkheden. Wat dat betreft is een natuurhuisje in de Lutte echt aan te raden. 

Liefs
Ilona

Volg me ook op Instagram.

25 reacties

  1. Wat een gezellig verslag van jullie weekje uit in een prachtige omgeving. Je straalt helemaal. Ook ik werd er blij van. We stonden in juni met de caravan op de camping daar om de hoek. Heerlijk gefietst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *