Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

kerstmarkt 1

Ik bezocht de kerstmarkt in Bremen

kerstmarkt 1

Afgelopen weekend reisde ik samen met mijn ouders af naar Bremen om de mooiste kerstmarkten van Duitsland een bezoekje te brengen. Met ongeveer 180 kraampjes en een centrum vol winkels is Bremen een stad waar je je zo een paar uur vermaakt. En daarnaast zijn de gotische gebouwen ook nog eens een lust voor het oog voor kunstliefhebbers.

De kerstmarkt

kerstmarkt 5

Vijf jaar geleden bracht ik met school een bezoek aan de kerstmarkt in Bremen, en sindsdien roep ik elk jaar dat ik een kerstmarkt wil bezoeken. En na vijf jaar was het dan eindelijk zo ver, we stapten in de auto richting Bremen. Om een van de mooiste kerstmarkten van Duitsland te bezoeken.

kerstmarkt 4
kerstmarkt 3

Niet alleen zijn er ontzettend veel kraampjes te vinden, ze zijn stuk voor stuk ook nog eens ontzettend leuk versierd. Hierdoor is er overal wel wat te zien en de lampjes geven het geheel een knusse sfeer. En zoals je wellicht al doorhad, ben ik dol op lampjes. Naast talloze kraampjes met eten zijn er ook ontzettend veel leuke beelden, handgemaakte sieraden en natuurlijk de leukste kerstversiering te vinden.

kerstmarkt 11
kerstmarkt 6

En hoe donkerder het wordt, hoe mooier het wordt. Dan komen de duizenden lampjes nog mooier tot hun recht en wordt het ook steeds drukker. De straten vullen zich dan met gezelligheid.

Naast de kerstmarkt zijn er ook een aantal kermisattracties te vinden. Ze zijn niet groot maar wel leuk voor de kleintjes. En waar kermis is, zijn nog meer lichtjes en nog meer gezelligheid.

kerstmarkt 9
kerstmarkt 7

En als je dan toch in Bremen bent is hebt een aanrader om ook het centrum zelf even door te lopen. De kerstmarkt bevindt zich in het midden van het centrum en is dus omgeven door winkelstraten. Van kleine, knusse straatjes tot aan straten met grote winkels, je vindt het er allemaal.

Handige tips

kerstmarkt 12

Mocht je ook een kerstmarkt in Bremen willen bezoeken deze winter heb ik nog een aantal handige tips voor je:

  • Parkeer buiten het centrum, hier is het goedkoper en in het centrum zijn weinig parkeerplekken te vinden. Zo heb je parkeerplaats Bürgerweide, welke op loopafstand van het centrum zit. Daarnaast betaal je 1 euro per uur, met een maximum van €5,00. Ook is Bremen goed te bereiken met het openbaar vervoer.
  • Draag comfortabele en warme kleding, want het blijft winter. En je kan af en toe opwarmen in een kraampje of een cafeetje, maar het grootste gedeelte van de dag zal je buiten zijn. Het is dan natuurlijk fijn om lekker warm gekleed te zijn.
kerstmarkt 8
  • Zorg voor contant geld, je kan bij steeds meer kramen pinnen maar dit is nog steeds niet overal mogelijk.
  • Let goed op je spullen. Want naast dat het heel druk is lopen er een hoop zwervers rond in de stad. De meesten doen niks, maar het kan je zomaar gebeuren dat je je portemonnee kwijt bent.
  • Bezoek de st. Petri Dom. dit is de grote kerk middenin de stad. Deze kerk is gebouwd in Gotische stijl, een stijl die ik zelf onwijs mooi vind. En ook het glas-in-lood is ontzettend mooi om te zien. En het mooiste van alles? De kerk is gratis te bezoeken. Genoeg redenen dus om even naar binnen te glippen.
  • Meer weten over de verschillende kerstmarkten in Duitsland? Deze site heeft alles voor je op een rijtje gezet.
kerstmarkt 2

Heb jij wel eens een kerstmarkt bezocht? En zo ja, welke?
Liefs,
Ilona

6 reacties

  1. Wat ziet het er geweldig leuk en ontzettend gezellig uit in Bremen! Superleuk dat je de kerstmarkt hier hebt bezocht! Wij gaan zelf dit jaar naar de kerstmarkt in Antwerpen. Daar ben ik ook onwijs benieuwd naar :)

  2. Mooie foto’s! Wij zijn van plan om volgend weekend naar een kerstmarkt te gaan, dus dit is leuk om alvast in de stemming te komen.

  3. Dat ziet er leuk en gezellig uit! Het is lang geleden dat ik naar een Duitse kerstmarkt ben geweest. Ik ben wel eens in Munster geweest. Dat was ook wel leuk, maar volgens mij relatief klein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *