Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

parijs verslag 2
parijs verslag 2

Heei allemaal, vandaag alweer deel twee van mijn Parijs verslag. Vorige week kwam deel 1 online, daarin kon je lezen hoe de eerste 3 dagen er aan toe gingen. Ik ben halverwege de woensdag gestopt en dat is ook precies waar ik vandaag verderga.

Zoals ik al zei heb ik vorige week een artikeltje geplaatst waarin ik vertelde wat de eerste dagen deden. Vandaag ga ik verder waar ik ben gebleven. Als je het artikel van vorige week nog niet hebt gelezen kan je dat hier vinden.

Woensdag 30 September

parijs: street

De vorige keer ben ik gestopt bij de lunch en het prachtige uitzicht wat we toen hadden.
We hadden twee uur de tijd om vanaf Montmartre naar Boulevard de Chlicy te lopen. Het zou ongeveer een half uur lopen zijn. We aten onze broodjes, ik had mijne gewoon meegenomen uit het hotel. Ayesha liet nog een tekening van zichzelf maken door een van de vele tekenaars die er rondliepen. En we keken nog wat rond ik leuke winkeltjes.

Tegen kwart over een besloten we maar alvast op weg te gaan. Aangezien we niet verwachtten dat het heel soepel zou gaan. We hebben bij elk restaurantje de weg gevraagd maar uiteindelijk is het ons gelukt. En waren we als eerste bij de afgesproken plek. Al gauw kwamen de leraren en ook steeds meer leerlingen, op drie na. We hebben nog een tijdje op ze moeten wachten maar toen kwamen ze gelukkig aangelopen.

parijs: Opéra Palais Garnier

Vanaf de afgesproken plek reden we met de bus door naar het Opéra Palais Garnier. Aangezien we niet direct naar binnen konden zaten we te wachten op de grote trap aan de zijkant van het gebouw. Daar stond ook een artiest op te treden en enkele van onze muziekleerlingen hebben nog samen met hem gezongen. Na even gewacht te hebben zijn we het Opéra gebouw binnen gegaan. We hebben hier een rondleiding gekregen van een erg leuke, Nederlandse gids. Het Opéra gebouw ziet er echt geweldig mooi uit.

parijs: Opéra Palais Garnier

Na het Opéra gebouw zijn we met de hele groep naar een restaurant gegaan, hier waren we rond 17.30. We hadden anderhalf uur de tijd om te eten. Ik vond het eten wel lekker, niet geweldig maar het was te doen. Het restaurant heette trouwens Bouillon Chartier. Niet echt een aanrader aangezien je vrij lang moet wachten en het eten niet geweldig is.

parijs - louvre

Om 19.30 kwamen we aan in het Louvre. We konden hier zelf een rondleiding kiezen. Samen met Dagmar en nog twee andere meiden deden we de rondleiding ‘Wonen in het Louvre’. De rondleidingen werden gegeven door de docenten en in eerste instantie was het de bedoeling dat elke docent 9 leerlingen zou krijgen. Maar dat werd ‘m niet helemaal.

Het leukste aan het Louvre vond ik toch wel het op sokken lopen, nu denk je misschien ‘hoe dan?’. Maar een van de meiden zei dat ze erg last had van haar voeten. Onze docent vertelde ons dat we op sokken moesten gaan lopen aangezien marmer erg lekker loopt. En ik kan je vertellen, het liep echt geweldig. De bewakers waren er helaas wat minder blij mee maar dat was maar niet anders.


Ik heb zelf aan het eind ook de Mona Lisa nog gezien. Het is een vrij klein schilderijtje, ik vond de schilderijen die eromheen hingen eigenlijk mooier en indrukwekkender. Maar dat is mijn mening. De foto van de Mona Lisa is niet supermooi geworden, dit komt onder andere doordat ze achter dubbel glas zit.
Na het Louvre zouden we met de hele groep opnieuw naar de Jazz-y-Jazz bar gaan. Maar we zijn eerst naar het hotel gegaan zodat degenen die niet naar de bar wilden in het hotel konden blijven. Ik ben zelf ook in het hotel gebleven aangezien ik me echt niet lekker voelde. Ook had ik flink last van mijn been. Aangezien ik die middag door een wesp ben gestoken.

Donderdag 1 Oktober

De donderdag ontbeten we opnieuw om 08:00 en gingen we om 09:00 op weg naar Versailles. We moesten hier alleen een tijdje wachten omdat we nog niet naar binnen konden. Ik zat daarom met Dagmar (een andere Dagmar deze keer) op een hek te wachten toen iemand opeens zei:

parijs: japanners

“Volgens mij maakte die Japanner een foto van jullie”. Vanaf dat moment ging het razend snel. Er kwamen steeds meer Japanners bij en ze wilden zelfs met ons op de foto. De ene na de andere foto werd gemaakt. En er kwamen ook nog wat meer leerlingen bij op de foto. Toen we door de docenten werden geroepen omdat we naar binnen konden was er zelfs een Japanner die mij en nog een meisje naar zich toetrok voor nog een snelle selfie. Als je me dus op een Japanse site voorbij ziet komen weet je hoe het komt ;). Een dagje bekend in Parijs.

Het Versailles zelf vond ik echt een geweldig mooi paleis. Soms wel een beetje erg druk qua inrichting en printjes, maar wel erg mooi. Het paleis bevat ook erg veel gouden details. De spiegelzaal is ook echt mega groot. Ik kan er nog wel een uur over doorpraten. Maar dat doe ik lekker niet.

Parijs: Tuin versailles

Na Versailles hebben we nog een tuinenroute door de tuin van Versailles gedaan. Die tuin is serieus zo groot dat je er in kan verdwalen, ongelooflijk.

parijs: treinstation

Na Versailles zijn we naar Musée d’Orsay geweest. Ik vond het gebouw erg mooi aangezien het een voormalig metrostation is, de kunst vond ik minder. Ik heb er ook niet zo veel van gezien aangezien ik me niet zo lekker voelde. En we geen idee hadden hoe we boven moesten komen.

Na Musée d’Orsay zijn we naar Quartier Latin geweest om daar te eten. Samen met Dagmar en Ayesha ben ik naar de Mac geweest, we hebben hier een Happy Meal gegeten :). De weg ernaar toe was wel een beetje eng. We wisten namelijk niet waar we heen moesten en de eerste man die ik het vroeg trok me opeens naar zich toe en de volgende begon ons opeens eten aan te bieden en bleef maar naast ons lopen.

parijs: avond view
parijs: lift

Na het eten zijn we naar Tour Montparnasse gegaan. Je kan hier met een hele snelle lift naar het dak. Je staat dan 209 meter hoog en vanaf daar heb je echt een geweldig uitzicht over Parijs. Het was ook al donker waardoor het nog mooier was, met alle lichtjes die je zag.
Na het geweldige uitzicht zijn we met de metro naar de bar gegaan. Deze keer ging iedereen mee aangezien het de laatste avond was. Er deed die avond ook een Franse student mee die echt geweldig kon zingen en verschillende instrumenten kon bespelen.

Vrijdag 2 Oktober

parijs: lantarenpaal

De dag begon weer met ontbijten en natuurlijk met het inpakken van de tassen. Vanaf 09:00 mochten we vervolgens zelf de stad in. Ik ben met Dagmar en Ayesha naar de Disneywinkel geweest, zij hebben beide iets gekocht, ik zelf niet. Wel kreeg ik een Minnie Mouse etui van Dagmar aangezien ze die voor €2,00 erbij kon krijgen i.p.v €12,70. We hebben daar verder niks gekocht. Dit omdat de Disneywinkel in de duurste straat zat met allemaal merken als Louis Vuitton en Swarovski. En we hadden onze souvenirs allemaal al gekocht op dagen dat we redelijk veel tijd over hadden na het eten. Om half drie moesten we vervolgens terug zijn in het hotel en om drie uur vertrokken we terug naar huis.

Ik heb natuurlijk nog lang niet alle verhalen uit Parijs kunnen vertellen, het is gewoon te veel. Zo zijn we zingend door Parijs gelopen en struikelde ik bijna over een zwerver. Ook heb ik de meest geweldige kunstwerken gezien. Ik kan alleen niet al mijn 1700 foto’s (ongeveer) en alle verhalen met jullie delen, het is gewoon te veel.
Wel kan ik je vertellen dat ik een nieuwe liefde heb gevonden. Ik vind de lantarenpalen gewoon geweldig mooi om te zien. Het liefst zag ik deze thuis ook. Alhoewel het veel beter bij de stijl van Parijs (voornamelijk Barok) past dan bij onze moderne wijken. Maar toch vind ik deze lantaarnpalen geweldig.

Klik hier voor een lookbook van mijn dagen in Parijs.

Liefs,
Ilona

Voor meer reizen kan je me volgen op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *