Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

parijs 1 eiffeltoren
parijs 1 eiffeltoren

Hey allemaal, vorige week (28 September – 2 Oktober) ben ik met school naar Parijs geweest. Ik heb daar echt de meest geweldige dingen gezien en mee gemaakt, daarom heb ik besloten een reisverslag hierover te schrijven. Dit is misschien wel leuk om te lezen en vast ook leuk als je zelf een keer naar Parijs zou willen!

Aangezien ik ontzettend veel heb gedaan en gezien deel ik het verslag op in twee delen. Het volgende deel zal dus volgende week woensdag online komen!

Maandag 28 September

Om 06:45 moesten we ons verzamelen bij de bus. Buiten was het nog donker en redelijk koud, dus lichtelijk klappertandend met onze koffers naast ons stonden we met z’n allen te wachten tot we de bus in mochten. Het duurde niet lang voor ik mijn koffer in kon laden en we de bus in konden. Ik zat naast mijn beste vriendin Dagmar. Rond 07:05 vertrok de bus, de zwaaiende ouders achterlatend. Vanaf dat moment begon de spanning op te lopen, we waren eindelijk op weg naar Parijs!
Onderweg hebben we drie keer een tussenstop gemaakt, rond 09:30, 13:00 en 14:15. Na een lange reis kwamen we om 16:00 eindelijk aan bij ons hotel, we hadden iets minder dan een uur om ons nog even om te kleden, op te frissen etc. Ik had in de bus mijn meest comfi outfit aangetrokken dus dat omkleden was wel even nodig!

Parijs: Centre Pompidou
Parijs: eifeltoren

Om 17:15 vertrokken we opnieuw met de bus, deze keer op weg naar Centre Pompidou, dit is een gebouw met een grote moderne kunstcollectie, maar ook met een grote openbare bibliotheek en bioscoop. Het is een enorm gebouw met roltrappen die vanaf de buitenkant al te zien zijn.
Tijdens het bekijken van het museum hebben we ook de zon onder zien gaan, dit zag er geweldig uit in combinatie met de Eiffeltoren die zwart afstak tegen de gekleurde lucht.Na het bezoek aan het moderne kunstmuseum en het zien van de ondergaande zon zijn we gaan eten rondom het Plein Pompidou, we hebben met een groepje bij de Flunch gegeten. Hierbij kan je een menu kiezen en zelf groente, patat etc. erbij opscheppen.

Lees ook: Reisverslag Parijs | Deel 2

parijs: eiffeltoren

Na het eten zijn we richting de Seine gelopen, dit is een grote rivier die dwars door Parijs stroomt. We hebben hier een rondvaart overgemaakt van een uur, de Eiffeltoren zag er opnieuw geweldig uit, deze keer brandden de lichtjes paars. (Een maand lang brandden de lampjes paars vanwege borstkankermaand.) Na de geweldige rondvaart zijn we met de metro terug naar het hotel gegaan.

Dinsdag 29 September

Om 6:45 was het tijd om op te staan. Ik nam eerst een lekkere warme douche waarna ik mijn make-up en haar deed. Ik sliep met Dagmar en Ayesha op een kamer, wat erg gezellig was. Om 8:00 liepen we met z’n drieën naar beneden voor het gezamenlijke ontbijt. Onze school was alleen niet de enige in het hotel, hierdoor hebben we een half uur moeten wachten op het ontbijt. We zijn hierna nog snel naar de supermarkt om de hoek van het hotel geweest waarna we om 9:15 weer bij de bus werden verwacht.

Parijs: James morrison

Net na 10:00 kwamen we aan bij Père Lachaise, een begraafplaats waar vele beroemdheden liggen begraven, één van die beroemdheden is James Morrison ligt hier ook begraven (zie foto). De begraafplaats telde ongeveer 5.900 graven, waarvan een deel honderden jaren oud waren. Het ene graf is nog uitbundiger dan het andere, ik kon mijn ogen echt niet geloven.
Na de enorm grote begraafplaats waar je wel in kan verdwalen was het tijd voor lunch, ik had zelf broodjes vanuit het hotel meegenomen. Vervolgens was het de bedoeling dat we zonder docenten zelf met de metro gingen. Het begon al goed bij de poortjes, doordat een poortje kapot was deed een deel van de kaartjes het niet meer en kwam een deel van de groep -onder andere ik, Dagmar en Ayesha- achter te liggen. Wij misten hierdoor de metro, maar de andere groep was al weg. Toen we in de metro zaten -die gelukkig elke twee minuten gaan- zagen we wel een leuk dansoptreden. Nadat we eindelijk bij het metrostation aankwamen, kwamen we de rest van de groep al gauw tegen, we waren aangehouden aangezien we groepstickets bleken te hebben, en het bijbehorende papier en de docenten waren er niet. Gelukkig waren de docenten snel ter plaatse.

parijs: muziekmuseum

We gingen toen snel naar het Phil Harm. de P. Cité d.l. Musique. Dit is een muziekmuseum met muziekinstrumenten uit de geschiedenis. Ik vond de instrumenten mooi om te zien maar vond het museum persoonlijk niet erg interessant.

parijs: kunstenaars

Naar het museum was het tijd voor Le Cent4, dit is een voormalige fabriek van grafmonumenten, maar inmiddels een kunstcentrum waar jonge kunstenaars een ruimte kunnen huren. Ik vond dit leuk en mooi om te zien, de kunstwerken die er stonden waren erg mooi en sommige van de kunstenaars waren erg getalenteerd!

Lees ook: Lookbook Parijs

Parijs: Notre dame

Vervolgens gingen we nog naar de Notre Dame, een enorm mooie kerk die uit de tijd van de Barok stamt. De kerk bevat veel versieringen aan de binnen- en buitenkant. Je kan aan de vele Mariabeelden ook duidelijk zien dat de kerk speciaal voor Maria is gebouwd.

Parijs: eten

Na een kort bezoek aan de Notre Dame was het tijd om wat te eten, we aten hierbij met z’n drieën in een gezellig en knus restaurantje, ik had spagetti een een colaatje, simpel maar lekker.
Tot slot hadden we nog een mooie bustour door het donkere Parijs, hier heb ik nauwelijks foto’s van omdat dat erg lastig was door weerspiegeling van het raam en het weinige licht.
Om de dag af te sluiten gingen we met z’n allen naar een leuk café waar de muziekleerlingen leuke optredens gaven. Rond 00:00 waren we eindelijk terug in het hotel en was het tijd om te gaan slapen!

Woensdag 30 September

parijs: montmarte

Hierna kleedden we ons aan en maakten ons klaar voor opnieuw een drukke dag. Om 9:00 was het tijd om lopend naar Montmarte te vertrekken, het was een aardige wandeling waarbij we mooie stukjes van stad hebben gezien en tijd hadden om even rond te lopen. Om 11:00 bezochten we het Dali museum, ik vind de kunstwerken van Dali echt geweldig, ik vind hem ook een echte kunstenaar die erg origineel is.

Parijs | sacre cour

Om 11:30 bezochten we de Sacré Coeur, aangezien fotograferen verboden was heb ik slechts wat foto’s van de buitenkant en van het geweldige uitzicht wat we hadden als we voor de Sacré Coeur stonden.

Om 12:00 was het tijd voor de lunch en hierbij ook het einde van dit artikel, volgende week woensdag kan je de rest van mijn avonturen in Parijs lezen!

Liefs,
Ilona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *