Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

china

Mijn bezoek aan China (Chongqing)

china

China, een land waarvan ik had gedacht dat ik er nooit zou komen. Of in ieder geval niet voor ik een goede baan had en jarenlang er voor zou hebben gespaard. Maar tegen alle verwachtingen in bracht ik enkele weken geleden een bezoekje aan de andere kant van de wereld. Een ervaring die me voor altijd bij zal blijven.

Het was een bizar moment toen ik het nieuws kreeg dat ik mee mocht op uitwisseling naar China. Maar hoe bizar het nieuws ook mocht wezen, uiteindelijk ben ik enkele weken terug daadwerkelijk het vliegtuig in gestapt, op weg naar de andere kant van de wereld.

Samen met 21 andere leerlingen bezocht ik twee weken lang het Chongqing City Management College, gelegen in Chongqing. We bevonden ons midden in het studentencentrum, omgeven door ontzettend hoge wolkenkrabbers en veel drukte en verkeer.

In Chongqing hebben we ontzettend veel workshops gevolgd en zijn we naar enkele nabijgelegen plekken geweest. Zo hebben we ontzettend grote en moderne shopping malls bezocht, maar zijn we ook een dag naar een oud en typisch Chinees stadje geweest.

china 5
geloven

Ik heb een tempel bezocht, een berg met 2500 traptreden beklommen en echte Chinese hot pot gegeten.

Ik heb een hele theorie geleerd achter bloemschikken en een klein beetje van de Chinese taal opgepikt.

china 10
china 11

Een bezoekje aan de Chinese dierentuin kon ook niet ontbreken. Hierbij heb ik voor het eerst oog in oog gestaan met een witte tijger en genoten van luie panda’s.

china 3
china 8

Al met al heb ik een boel geleerd over de Chinese cultuur en gewoonten. Ik heb nieuwe vrienden gemaakt, waar ik nog steeds contact mee heb. En daarnaast ben ik een ontzettend mooie ervaring rijker. En ik kan je dan ook met heel mijn hart meegeven; als je ooit de kans krijgt China te bezoeken, gooi al je twijfels weg. Doe het. Het is zo’n bijzondere kans om een nieuwe cultuur te ontmoeten en toffe ervaringen op te doen. En al helemaal als je – zoals ik – je midden tussen de bevolking bevindt.

Welk land staat boven aan jouw bucket list om te bezoeken?

Liefs,
Ilona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *