Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

portugal vakantie
portugal vakantie

Afgelopen maandag zette ik na twee weken weer voet op Hollandse grond. Terug naar de groene, platte velden en de koeien in de wei. Om toch nog even weer terug te gaan naar dat heerlijke vakantie gevoel in Portugal scrolde ik door alle gemaakte foto’s. En toen besloot ik dat ik een aantal maar eens met jullie moest delen. Dus hier komt ie!

portugal - huisje
portugal - uitzicht

Ons eigen vakantiehuis(je) op de heuvel, inclusief geweldig uitzicht vanaf het balkon.

portugal - portimao
portugal - portimaoDeze foto’s zijn gemaakt in het stadje Portimão. Een leuk, oud stadje waar je gezellig kan shoppen. Net buiten het centrum bevinden zich ook nog grote winkelcentra met een H&M, Primark, Mango, Pull&Bear, etc. In het stadje zelf zijn kleinere, onbekende winkeltjes te vinden die vaak ook een stukje goedkoper zijn.

portugal - praia da rocha

Ook besloten we een bezoekje te brengen aan het mooiste strand van Portugal en zelfs van Europa, die wordt omgeven door rotsen. Het was echter nogal druk op het redelijk kleine strand. Misschien was het ook niet zo slim om dit strand te bezoeken op een van de warmste dagen..

portugal - foia

Natuurlijk moesten we ook het hoogste punt (902 meter) van de Algarve bezoeken. Het was helaas wat mistig, waardoor we Marokko niet konden zien liggen. Maar ondanks dat hadden we een geweldig uitzicht en het was niet eens zo ontzettend lang rijden.

portugal - zuidwestelijke punt 2
portugal - zuidwestelijke punt 3

We zijn ook een dagje naar het meest Zuid-westelijke punt van Europa gereden. Wij kozen uitgerekend de ‘koudste’ dag uit, waarbij het op het Zuid-westelijke punt nog eens acht graden kouder was. Maar ondanks dat was het nog steeds zo’n 21° ;). Foto’s maken was er wel een kleine uitdaging, aangezien ik echt mijn best moest doen niet weg te waaien door de sterke windstoten.

portugal - vw busje

En toen we onderweg dit Volkswagen busje tegenkwamen moest ik er wel mee op de foto.

portugal bergje

Ook brachten we een bezoekje aan Albufeira en de klommen we een stukje door de prachtige rotsformaties die ze daar hebben. Deze rotsformaties zijn langs de gehele kust van Portugal te vinden en het zijn ontzettend mooie gebieden.

We bezochten natuurlijk talloze leuke stadjes, de een nog ouder dan de ander.

portugal - wandelpad
portugal - wandelpad

Een van de laatste dagen besloten we nog een wandeling te maken langs een pad langs de kust. Je kon op deze manier ontzettend mooi tussen de rotsen doorkomen.

En verder hebben we natuurlijk heerlijk genoten van de zon en de verfrissende zee! Voor meer vakantiekiekjes kan je me volgen op Instagram.

Hoe was jouw vakantie?

Liefs,
Ilona

5 reacties

 1. Hoi Ilona, eind oktober gaan wij ( Ben en Margreet, vraag maar aan Irene ) ook naar Portimao.
  Omdat ik gebruik maak van een rolstoel zal ik graag willen weten waar dat prachtige begaanbare pad precies is! Zou jij dat mij kunnen/willen uitleggen?

  Groetjes Margreet.

  1. Hey magreet,
   Wat onwijs leuk dat je ook naar Portugal gaat!
   Het pad bevindt zich in Carvoeiro, als je je bij de kust bevindt, kan je langs een stijl (geasfalteerd) pad omhoog. Hierboven staat een kerkje, als je voorbij het kerkje bent bevindt je je bij het begin van het wandelpad!
   Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *