Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

Uit een vliegtuig springen op Ameland | Video

De afgelopen Meivakantie was het eindelijk zover, mijn cadeau voor mijn 18e verjaardag werd waargemaakt. Ik zou Ameland vanuit een volledig nieuw perspectief bekijken. Want ondanks dat ik er al heel vaak ben geweest, heb ik Ameland nog nooit vanaf boven bekeken. En al helemaal niet terwijl ik met 200 kilometer per uur naar beneden flikkerde.

Voor mijn achttiende verjaardag kreeg ik dus een parachutesprong cadeau, op Ameland om precies te zijn. Van te voren was ik eigenlijk totaal niet zenuwachtig, ik voelde een lichte spanning maar dat was het ook wel.
Zelfs tijdens het opstijgen van het vliegtuig was ik vrij ontspannen, iets wat ik niet had verwacht. De zenuwen begonnen pas te komen toen ik hoorde ‘nog 1 minuut.’ Maar zelfs toen viel het nog mee. Wanneer de spanning wel kwam? Toen de deur openging en ik me echt besefte dat ik zo’n 3 kilometer boven het land zweefde. En toen moest ik ook nog mijn benen uit het vliegtuigje gooien en op een balkje zetten. Om vervolgens de diepte in te storten met 200 kilometer per uur. Geen grap.
De eerste 30 seconden bestonden uit een vrije val, waarna je de overige afstand aan de parachute naar beneden zweeft. En om deze ervaring met jullie te delen, heb ik er een video van gemaakt. Enjoy!

Klik hier als je de video niet kan bekijken.

Wat vind jij van de video? En zou jij dit ook willen?
Let me know!

Liefs,
Ilona

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *