Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

Vliegen met enkel handbagage – Mijn tips

Ik ben net terug van vier dagen Kopenhagen (als ik dit schrijf) maar ben nu alweer bezig met het inpakken van mijn bagage. Deze keer word het een lang weekend Bødo (Noorwegen). Tijdens deze korte tripjes reis ik met enkel handbagage, om kosten te besparen. Het leek me daarom leuk eens wat tips met jullie te delen; voor het vliegen met enkel handbagage.

Check hoeveel mee mag

De belangrijkste tip die ik je mee wil geven in; check hoeveel je mee mag. Waar de ene maatschappij een handbagagekoffer en rugzak toestaat met een totaalgewicht van 12 kg staat de ander maximaal 7 kg toe. Zorg er dus eerst voor dat je precies weet hoeveel je mee mag nemen en hoe zwaar dit mag zijn. Je mag (bijna) altijd wel een handbagage koffer en nog een tas meenemen die onder een stoel past. Dus bijvoorbeeld een koffertje en een cameratas, of een (niet al te grote) rugzak.

Wat je aan hebt hoeft niet in de koffer

Aangezien je beperkte ruimte hebt is het verstandig om laagjes aan te trekken. Zodat dat shirt, je vest en je jas allemaal niet meetellen in gewicht. Daarnaast scheelt het oprollen van je kleding ook erg in ruimte.

Je toilettas

Sowieso mag je maximaal 1 liter aan producten meenemen, maar daarnaast is het ook handig zoveel mogelijk 2-in-1 producten mee te nemen. Laat je nachtcrème bijvoorbeeld thuis en gebruik je bodylotion. Of neem bijvoorbeeld een hotelverpakking mee die je de terugweg achter kan laten.

handbagage 2
rugzak en kleine koffer; geldt beide als handbagage

Neem alleen het hoognodige mee

Het klinkt zo logisch; maar neem alleen mee wat je echt nodig hebt. Want voor die 4-daagse stedentrip heb je echt geen 4 broeken, 6 shirts en 3 blousjes nodig.. En wanneer je een goed paar schoenen aantrekt kan je hier ook prima alle dagen op lopen. Scheelt direct weer een hoop ruimte!

Daarnaast neem ik zelf bijvoorbeeld een hele voorraad aan geheugenkaartjes mee. Op deze manier hoef ik geen bestanden over te zetten op mijn laptop en kan deze al mooi thuis blijven.

Wat neem jij altijd mee op reis?

Liefs,
Ilona

2 reacties

  1. Handig artikel! Ik vlieg binnenkort voor het eerst met handbagage, en wist helemaal niet dat je 2 stukken mee mag. Dus dit is wel even fijn :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *