Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

Londen 3 packing list roadmap stedentrip

Voor als je een stedentrip wilt maken

Londen 3 packing list roadmap stedentrip

Een stedentrip kan ontzettend leuk zijn. In een paar dagen tijd kan je een hoop uitjes maken en verschillende aspecten van de stad bewonderen. Soms is het alleen best lastig om in die korte tijd er voor te zorgen dat je alles ziet wat je wilde zien. Daarom vandaag een aantal tips vanuit mij.

Bagage

Mijn tip voor je bagage: neem alleen mee wat je echt nodig denkt te hebben. Bij een stedentrip vlieg je (ik ieder geval) meestal alleen met handbagage, dus je moest slim om gaan met de ruimte die je hebt. Als het mogelijk is zou ik je aanraden om met zowel handbagagekoffer als (kleine) rugzak te vliegen. Maar mag dit niet bij de vliegmaatschappij waar je mee vliegt, doe het dan met wat je hebt. Ik zelf ben laatst voor 8 dagen naar Londen geweest en had ook enkel mijn handbagagekoffer bij me. Kwestie van slim inpakken en thuislaten wat je niet nodig hebt.

Meer tips voor vliegen met enkel handbagage? Lees dat dit artikel. En in dit artikel vertel ik je meer over wat ik zelf had ingepakt.

handbagage 2 stedentrip

Zoek uit wat je wil doen

Zoek van te voren uit wat je allemaal in de desbetreffende stad kan doen. Zorg ervoor dat je dit op papier hebt, en dat je wellicht al een ruwe planning hebt. Op deze manier kan je zoveel mogelijk uit je beschikbare tijd halen. Probeer ik uit te zoeken wat bij elkaar in de buurt zit, zodat je bepaalde activiteiten wellicht kan combineren.

Houd rekening met het weer

Gezien je niet al te veel spullen mee kan nemen, is het slim van tevoren het weer in de gaten te houden. Op deze manier kan je je kleding er op aan passen en bijvoorbeeld een poncho of juist t-shirt met een lekker vest meenemen.

Houd wat voor de volgende keer over

Niet elke stad die je hebt bezocht zal je nog een keer bezoeken, maar als je een stad echt heel leuk vind kan je natuurlijk het een en ander bewaren. Zo wil ik bijvoorbeeld echt nog een keer naar Bodø/Noorwegen toe, omdat daar nog zoveel dingen zijn die ik nog wil zien of doen.

Zwolle 7

Openbaar vervoer of de fiets

Als je de stad net op een andere manier wil leren kennen is het openbaar vervoer een goede optie. Op deze manier kan je snel van de ene naar de andere kant van de stad verplaatsen. En op deze manier zie je de stad ook nog eens vanuit een ander perspectief.

Iets wat ook heel leuk kan zijn, is de fiets te pakken. Ik heb dit zelf in Kopenhagen gedaan en vond dit echt een leuke toevoeging aan de reis.

Dit waren dan een aantal tips van mij voor het maken van een stedentrip. Heb jij nog een goede tip? Laat het me hieronder gerust weten!

Liefs,
Ilona

10 reacties

  1. Wat ontzettend leuk! Lijkt me wel even wennen, om aan de andere kant van de weg te moeten fietsen (vond het met lopen soms al een uitdaging haha)

 1. Goede tips! Alleen vind ik een vliegreis maken voor een weekend weg pure onzin. Zoveel vervuiling, blijf dan wat langer en bezoek wat meer plaatsen. Dat scheelt.

 2. Ik neem eigenlijk altijd alleen handbagage mee als ik vlieg. Afgelopen november ging ik op studiereis naar Berlijn en dat is de enige keer dat ik ruimbagage boekte, zodat ik veel truien mee kon nemen.
  Die fiets vind ik wel echt een goede tip! Ik heb nog nooit gefietst in het buitenland.

  Liefs,
  Marloes

 3. Ik vind het zelf ook fijn om een planning te maken, zodat ik zeker weet dat ik alles kan zien wat ik gezien wil hebben.

 4. Vooraf nadenken over wat je wilt zien (en dat inplannen) vind ik echt heerlijk! Ik ben meer van de natuur, maar als ik op vakantie ga, plan ik dus ook thuis al wat ik allemaal wil zien. Ik heb dan het idee dat ik ook echt alles uit mijn vakantie haal. Voelt lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *