Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

Wie is de mol

Wie is de mol; De mol in beeld? | Hints aflevering 3

We hebben aflevering drie er al weer op zitten en jeetje, wat was dat een aflevering. Ik besloot zelf last minute mijn punten nog aan te passen waardoor ik helaas een aantal punten verloor op Welmoed, maar dat betekent wel een verdachte minder. Daarnaast hadden we weer een hoop verdachte acties en een hoop dingen te bespreken over deze aflevering van Wie is de mol. Lees je gauw met me mee?

Let op: In dit artikel geef ik hints en spoilers, ik ga er van uit dat je de eerste aflevering gezien hebt en de deelnemers kent. Kijk hier voor meer info over de deelnemers.

WIDM2
V.l.n.r: Glen, Welmoed, Thomas, Laetitia, Everon, Fresia, Suzanne, Kim-Lian, Sahil, Arno, Hila

Niets zeggen

De titel kan ik deze keer weinig mee. Dit omdat het vooral op de titel van vorige week leek, toen was de titel namelijk Zwijgen. Deze week Niet zeggen. Tja, wat moeten we daar nou weer van denken. Als we het moeten zoeken bij een mol die weinig zegt komen we namelijk toch al gauw uit bij Fresia. In tegenstelling tot Kim-Lian, die bleef maar praten.

Net of net niet

Weer een aflevering met een tegenstelling er in, daar houden ze dit seizoen in ieder geval zeker van. Dit kan een verwijzing zijn naar Goede tijden, slechte tijden, waar Everon een rol in speelt. Ik ben benieuwd naar de volgende aflevering. Als we naar de opdracht zelf kijken, kunnen de ballen een letterlijke hint zijn naar voetballer Fresia, maar dit lijkt mij zelf wel heel erg voor de hand liggend. Wat wel heel duidelijk was, was dat de opdracht in elk geval absoluut niet makkelijk was.

Wat wel opvallend was, was dat Kim-Lian Everon te hulp schoot op een gegeven moment. Als mol zijnde hoeft ze dit absoluut niet te doen, want ze zorgde er op deze manier wel voor dat ze de bal raak schoten. Maar tegelijkertijd kan dit ook een mooie manier zijn om vertrouwen te winnen. Tja, in wie is de mol is niets wat het lijkt. Het was overigens Arno die het voor elkaar kreeg een bal in het rode net te schieten en hiermee het gewonnen geld weer kwijt te spelen. Hij deed hierbij ook een uitspraak die leek te verwijzen naar de titel (‘het was net de ene…’). Interessant..

Waar rook is, is vuur

Ik heb het even op gezocht (gezegdes zijn niet mijn sterkste kant), maar de titel van deze opdracht verwijst dus naar geruchten. Het betekent ongeveer dat als er roddels zijn, hier vaak ook een waarheid in zit. Heel passend bij een spel als Wie is de mol dus. Het grappig was, dat Fresia tijdens deze opdracht het gerucht in het spel bracht dat Kim-Lian geld achter zou hebben gehouden. In de opdracht zelf gebeurde overigens ook een hoop.

Sahil geeft namelijk aan dat hij maar €100 euro heeft verdiend, wat in vergelijking met de anderen toch echt een laag bedrag is (vinden zij zelf ook). Maar op beeld zien we hem toch echt het dubbele pakken, dus waar is dat gebleven? Maar ik moet bekennen dat ik Kim-Lian toch een stuk verdachter vond. Het begon namelijk al bij haar outfit. Ze leek helemaal klaar te zijn voor een activiteit als lasergamen. Maar de grap is, dat alleen de mol van te voren weet wat ze gaan doen (en zich dus ergens op kan kleden..)

Daarnaast is er een moment, wat ik nog weinig terug heb gevonden op het internet maar wat tot echt is gebeurd, waarop Kim-Lian geld weggooit. Ze kruipt over de grond en laat hierbij geld achter. Het ding is alleen dat je je bij deze opdracht als kandidaat niet verdacht kan maken want niemand ziet wat je doet, dus dit lijkt mij een overduidelijke mol actie. Het is lastig te zien, maar hieronder een screenshot.

Vakbondje

De derde opdracht was hoe dan ook een hele interessante, sowieso alleen al om te zien wat iedereen zou gaan doen. Thomas is eigenlijk de enige geweest die iemand echt heel hard heeft laten vallen (niet alleen de zak zand). De anderen (behalve Hila natuurlijk) sloten allemaal een bondje en konden ook uitgaan van het wederzijdse vertrouwen. Wat wel grappig is om te zeggen is dat Kim-Lian en Welmoed letterlijk een vakbondje hebben, want ze hebben hetzelfde vak. Leuk woordgrapje, of toch meer dan dat?

Wat Thomas deed was heel opvallend en naar mijn mening een echte kandidatenactie. Ik denk namelijk dat dit als mol zijnde een goede opdracht is om vertrouwen te kunnen winnen en dat dit juist geen goede actie zou zijn. Sowieso moet ik bekennen dat ik me bij Thomas wel vaak afvraag ‘ben je nou zo dom, of doe je nou zo dom?’. Maar hè, dat maakt niet uit.

Voor iedereen die nog op Laetitia zit heb ik wel een leuke, de locatie was namelijk het Mausoleum van Skandeberg, wat ook een opera is. Dus mocht je nog in de Laetitia-tunnel zitten, here you go! Nou maakte ze zelf ook een merkwaardige opmerking: ‘ze is een goede tegenstander.’ (over Fresia).

Verdenkingen

Arno: Welmoed
Everon: Thomas
Fresia: Sahil
Hila: Thomas en Fresia
Kim-Lian: Everon
Laetitia: Sahil en Kim-Lian
Sahil: Thomas
Thomas: Sahil, Arno, Kim-Lian
Welmoed: Thomas, Sahil, Kim-Lian en Hila

Ik moet bekennen dat ik Kim-Lian met de minuut verdachter vond worden, maar Laetitia schrap ik ook zeker niet van mijn lijstje. Ik ben vooral benieuwd naar wat er komen gaat. Meer hints lezen?

Exclusief: Raar sfeertje

Ook deze week weer een exclusief filmpje op de website van Wie is de mol. Ik weet het even niet zo goed, haha.

Heb jij nog opvallende dingen gezien afgelopen week?

Liefs
Ilona

4 reacties

  1. Alles weer mooi op een rijtje. Over die kleding heb ik al vaker nagedacht. Bij de laatste opdracht viel het me op dat ze allemaal ‘passende’ kleding aan hadden. Er liepen er een paar op slippers bijvoorbeeld. Dus ja, ik vroeg me af of ze misschien bij vertrek toch te horen krijgen wat handig is qua kleding? Valt me namelijk vaker op. Dan denk ik: hm, ze gaan rennen en nu is er niemand op slippers.

    Ik baalde trouwens als een stekker dat Welmoed er deze week uit ging, want ik wist zeker dat zij de mol niet was. Die mensen heb ik er graag in, want dat maakt de kans dat ik wél een goede mol kies groter;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *