Wie is de mol | Hints aflevering 1

Wie is de mol

Afgelopen zaterdag konden we genieten van de eerste aflevering van Wie is de Mol seizoen 22. Ik kijk al een aantal jaren vol plezier, maar deelde er altijd weinig over. Ik zit dit jaar echter vrij diep in de hints en dacht, wellicht is het leuk deze met het wereldwijde web te delen. Kunnen we samen speculeren over potentiële mollen. Wat is er nou leuker dan dat (als je kijkt in ieder geval). Lees je gauw mee?

V.l.n.r: Glen, Welmoed, Thomas, Laetitia, Everon, Fresia, Suzanne, Kim-Lian, Sahil, Arno, Hila

Let op: In dit artikel geef ik hints en spoilers, ik ga er van uit dat je de eerste aflevering gezien hebt en de deelnemers kent. Kijk hier voor meer info over de deelnemers.

Gemaskerd bal

De aflevering begon natuurlijk met gemaskerde figuren op een gemaskerd bal. Een vooruitblik van iets wat we nog gaan zien.
De kans is groot dat dit bal wijst naar de Italiaanse opera ‘het gemaskerde bal’. En wie is er bekend van opera’s? Juist, Laetitia. Daarnaast blijven de maskers het gehele seizoen terugkomen. Het Venetiaanse masker is dan ook de inspiratie geweest voor de carnavalsmaskers in Brabant. En wie komt er ook uit Brabant? Juist, Laetitia. Het is een wilde gok maar het past wel helemaal in het plaatje.
Daarnaast staan maskers natuurlijk ook voor theater, en wie schittert er in theaters? Tja, je snapt hem wel. Daarnaast moesten de kandidaten ook nog eens hun pleidooi houden in Theater Migjeni, het theater waar de allereerste opera van Albanië plaatsvond. Tja, als je dan voor de Laetitia tunnel wilt gaan, moet je er ook vol voor gaan. Wat betreft opera wijzen alle pijlen dus naar Laetitia, maar is dit te duidelijk of is zij gewoon domweg de mol?

De tijd zal het leren

De titel van deze aflevering was natuurlijk De tijd zal het leren. Dit kan wijzen naar Goede Tijden, Slechte Tijden, waar Everon al jaren in speelt. We kunnen het ook doortrekken naar Het duurt te lang van Glenn, dus wat dat betreft mogelijkheden genoeg. Alhoewel het natuurlijk ook wijst naar de tweede opdracht met de tijdsklok. Dus wat moet deze tijd (11:22) ons leren? En wijst dit ons naar de vraag, wie is de mol?

Wie is de mol

11 & 22

Wat heel opvallend is dit seizoen en waar we absoluut niet om heen kunnen, zijn de getallen 11 en 22. We zitten in seizoen 22, hebben 11 deelnemers en het seizoen startte op 1-1-’22 (samengevoegd weer 11-22). Daarnaast moesten de deelnemers in de tweede opdracht de tijd stil zetten op -jawel- 11:22. Dus die getallen moeten ons toch iets vertellen?

Everon droeg namelijk tijdens deze opdracht een t-shirt met het cijfer 33 (11-22-33). Ook de tekst bird stond er op en het symbool van Albanië is, inderdaad, een vogel(adelaar). Welke overigens ook in de leader zit.
Een hele andere kant op, de elf kandidaten zouden namelijk ook kunnen wijzen naar een voetbalelftal, oftewel Fresia. Want die bestaan natuurlijk altijd uit elf spelers. En fresia is bekend als voetbalster en voebalpresentatrice.

Als we kijken naar letterlijke tijd zien we op 11:22 Thomas in beeld en om 22:11 ook weer Thomas. Dit zou dus naar Thomas kunnen wijzen.
In de aflevering zelf noemt Laetitia de specifieke tijd 11:21:56 als ze het heeft over de stilgezette tijd.
Zij was op de zondag na de uitzending te horen bij het Zondagochtendconcert en werd op precies deze tijd aangekondigd. Toeval of meer dan toeval? Met Wie is de mol weet je het nooit.

(Af)troeven

Hetgeen wat het meest opvallend was aan deze opdracht is dat de mol van tevoren natuurlijk wist dat hoe meer jokers er worden verzameld, hoe meer geld er waarschijnlijk uit de pot blijft. Het is dan ook niet logisch dat de mol een joker achter zouden houden. Wat dat betreft zijn Laetitia en Welmoed dus weer minder verdacht. Wat wel een vraag oproept, is waar de €100 is gebleven bij het andere team. Ze hebben €1400 ingeleverd maar alle opdrachten voltooid wat betekent dat er honderd euro is verdwenen. Met daarop een hint naar de Mol.

Verdenkingen

We krijgen natuurlijk niet alles te zijn bij het invullen van de test, maar dit is hoe de verdenkingen er onderling nu bij staan:

Arno: Welmoed, Sahil, Laetitia, Thomas
Everon: Sahil, Hila
Fresia: –
Glen: Thomas: Laetitia, Welmoed
Hila: Thomas, Everon, Kim-Lian
Kim-Lian: Everon
Laetitia: –
Sahil: Welmoed
Suzanne: –
Thomas: Een man
Welmoed: Hila, Kim-Lian, Sahil, Thomas

De grote afvaller deze week was Suzanne. Het grappige is dat de oudste vaak de eerste afvaller is. Goed om erbij te zeggen, er wordt vaak met de beelden van de test gemanipuleerd dus dit zegt lang niet alles…
Nu op naar aflevering twee.

Ik zit zaterdag weer klaar voor Wie is de mol en zal daarna weer een artikel in elkaar zetten. Want ik zit heerlijk in de hints hoor. Op wie zit jij dit jaar?

Liefs
Ilona

Ps. Volg me even op instagram. Er komen toffe dingen aan.

16 reacties

 1. Ik moest van mijn zus verplicht meedoen met de app… en zit nu ook in een poule met 133+ andere Samantha’s… Ik zeg niks anders, behalve dat ik ook nu al erg naar Laetitia neig.

  Maar goed… Ik kies meestal altijd voor de winnaar. Dus ach.

  Ga ik in ieder geval wel hoog scoren in die app, haha!

  1. Haha ik zit ook in een poule vol met Ilona’s, zo grappig. Tja ik zit er ook vaak wel naast, maar vind het te leuk om me er toch in te verdiepen.

 2. Ik volg dit praktisch altijd.. maar ik ben altijd beter in raden wie er elke uitzending af gaat vallen dan wie de Mol is..! ;-) Ooit maar twee keer geraden.. en die waren dan natuurlijk ook érg makkelijk. ;-)
  Die hints.. daar kun je altijd zóveel kanten mee op.. maar je hebt gelijk dat er wel érg veel naar Laetitia wijst.. ik zit voorlopig op Glenn als Mol.. iemand die zó weinig verdacht wordt..!! kijk naar Kees Tol ooit..!

 3. Echt zo leuk dat het er weer is. Ik vind Laetitia en Sahil verdacht omdat ze voor mijn gevoel verwarring proberen te scheppen. Daarnaast viel het me op dat Glen al reageerde op iets wat Rik zei, voordat hij uitgepraat was. Net alsof hij al wist wat Rik ging zeggen. Ook verdacht!

 4. Heerlijk om te lezen. Ik kijk ook al jaren met plezier, maar ik zie dit soort hints zelf niet. Die lees ik dan achteraf (en blij dat ik jou er nu bij heb om hints te vinden;)). In een aflevering valt me eigenlijk alleen op wat deelnemers wel of niet doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *