Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

Wie is de mol

Wie is de mol | Hints aflevering 2

We zijn weer een aflevering verder. Wat betekent dat we ook weer een hoop hints en misleidingen verder zijn. Vandaag neem ik je dus weer mee in de hints van afgelopen aflevering van Wie is de mol. Wie gedroeg zich verdacht, wie was de ideale kandidaat en wie is de potentiële mol? Lees gauw verder voor meer voor de hints van wie is de mol aflevering twee.

WIDM2
V.l.n.r: Glen, Welmoed, Thomas, Laetitia, Everon, Fresia, Suzanne, Kim-Lian, Sahil, Arno, Hila

Let op: In dit artikel geef ik hints en spoilers, ik ga er van uit dat je de eerste aflevering gezien hebt en de deelnemers kent. Kijk hier voor meer info over de deelnemers.

Zwijgen

We zijn belandt in aflevering twee, met de titel ‘zwijgen’. Zoals altijd mag je zelf maar weer bedenken hoe je dit interpreteert. Wat opvallend is, is dat aan het begin van de serie, de groep aan tafel zit. Fresia blijft (op de filmbeelden) het gehele gesprek stil. Oftewel, zij zwijgt. Is dit een hint, of pure toeval?
Daarnaast biecht Welmoed op dat ze een joker heeft ingezet, maar verzwijgt ze dat ze er nog een achterover heeft gedrukt. Dus ook hier wordt opnieuw gezwegen, echter specifiek over een onderwerp in plaats van tijdens het gehele gesprek.

Ook is de uitspraak Zwijgen is goud. In de aflevering zien we dan ook dat Arno, Sahil, Kim-Lian en Everon een gouden ballon doorprikken. Dit kan pure toeval zijn want het was een ingewikkeld spel, maar het kan ook maar zo een leuke woordspeling zijn.

Tijdens het eerste spel komen Fresia en Hila als enige twee niet aan bod in de zogenoemde biecht. Bij de verdenkingen worden over Everon, Laetitia en Fresia niet genoemd. Zal het dan zo zijn dat er in deze aflevering letterlijk wordt gezwegen over de mol?

Binnen en buiten bereik

Wat direct opviel toen Laetitia in beeld kwam, was haar petje. Heeft weinig met de opdracht te maken, maar heb je gezien wat er op haar petje stond? Een vogel. Net als het shirt van Everon in aflevering 1 kan dit een relatie zijn met het teken van Albanië, wat een vogel(Arend) is.

Het is ook aannemelijker dat de mol in de eerste groep zat. Dit omdat de mol dan lekker met honing kon smeren, zodat alle opdrachten onder de honing kwamen te zitten. Dit gebeurde ook wat er voor zorgde dat de oefeningen alleen maar ingewikkelder werden. Thomas spoorde hierin iedereen aan vooral de munten te pakken. Arno greep deze kans letterlijk met beide handen aan waardoor alles bij hem helemaal onder de honing kwam te zitten en hij daarna niks meer kon.

Aan de andere kant heb je als mol ook een goede invloed in de tweede groep. Dit omdat je een directere invloed hebt op of de opdracht nog lukt of niet. Want als iemand lekker bezig is, kan je altijd nog de boel weer lekker door de war gooien. Er waren dan ook een aantal flink aan het stuntelen.
Fresia leek goed bezig met de balletjes maar opvallend was dat ze de tien er in wist de gooien, maar de honderd er telkens naast. Het leek niet makkelijk op een draaiend platform maar het kan als mol natuurlijk ook een goed excuus zijn.
Wat mij tijdens de opdracht heel erg op viel was Kim-Lian die liep te stuntelen met sokken. En dan bedoel ik vooral, 1 sok in de mand leggen en dus geen paar maken. Toch wel verdacht. Ook neemt ze een slok uit de fles, waar het juist in de fles moest. Ook nog eens terwijl de opdracht bijna is afgelopen. Niet helemaal de bedoeling…

Wat trouwens grappig is, is dat de kandidaten de dobbelstenen ‘op 1’ moeten gooien. En wie presenteert er op op 1? Juist, Welmoed.

wie is de mol

Prikactie

Duidelijk was, dat de opdracht niet makkelijk was. Maar ondanks dat waren er toch een aantal opvallende zaken te zien aan de aflevering. Thomas die prikte namelijk al tijdens zijn oefenrondje waardoor er toch €90 minder in de pot kwam. En meneer was zeker niet als eerste aan de beurt. Kim-Lian en Sahil prikken een gouden ballon stuk voor hier geld mee verdient kan worden en Everon en Arno prikken beide juist een gouden ballon op het goede moment waardoor ze extra geld verdienen voor de pot. Dat is dan juist wel weer een echte kandidaat actie.

Ver gelijken

In deze opdracht leken Thomas en Fresia een belangrijke rol te hebben, vooral omdat ze met zijn tweeën waren en de rest van de groep hun kunstwerken moesten raden. Toch hebben ze dit er goed weten te doen. De enige die het fout raadde was Kim-Lian, maar of dit aan hun ligt… Zo moeilijk is de vlag van Zweden toch niet?

Everon probeerde tijdens de opdracht nog verwarring te zaaien met de witte doeken. Dit was geen item van de Mol, maar behalve als hij de Mol ook daadwerkelijk was, had hij dit niet kunnen weten. Wat wel opvallend is, is Welmoed die op het allerlaatste moment het instrument nog om wil draaien. Terwijl dit wel degelijk een belangrijk element is en daardoor ook een fout is.

Verdenkingen

Arno:-
Everon: Kim-Lian, Sahil en Thomas
Fresia: Sahil
Glen: Thomas, Sahil
Hila: –
Laetitia: Sahil, Thomas, Kim-Lian en Welmoed
Kim-Lian: –
Thomas: Sahil, Glen, Arno, Hila en Kim-Lian
Sahil: –
Welmoed: Thomas, Sahil en Kim-Lian

Wat we hier uit op kunnen maken dat de kans groot is dat Thomas en Sahil afvallen. Glen nam hun mee als verdachte en is afgevallen bij de test. In mijn lijstje is Kim-Lian toch echt wel gestegen, maar Laetitia en Arno blijf ik ook heel verdacht vinden.

Exclusief

Op de website van Wie is de mol is een exclusieve video te zien waarin een aantal groepsleden het geld tegen het licht houden. Dit omdat in de eerste aflevering later bleek dat er hints op het geld stonden. Kim-Lian geeft aan geen hint te zien. Thomas lijkt een vage actie te doen, maar hier wordt ook een grapje (?) van gemaakt dus helemaal duidelijk krijg ik het zelf niet. Mocht jij er wat van denken, let me know. (Klik hier voor het filmpje).

Wie staat er hoog op jouw lijstje?

Liefs
Ilona

Ps. Volg me even op instagram. Minder mental health, meer echte ik. In een uitgebreide post schreef ik er meer over (op insta).

9 reacties

  1. Ik vrees dat Kim-Lian er heeeeeel lang in gaat zitten… Ik kan het niet verklaren, maar ik vind haar niet zo leuk en zap meestal door als zij op TV is. Dus dan zal ze het nu waarschijnlijk wel volhouden tot de finale. Of is ze zelfs de mol als ik pech heb :p

    Zelf vind ik alles zo’n beetje verdacht, al richt ik mijn pijlen op Laetitia en Welmoed, met een beetje Hila en Fresia.
    …Zul je zien dat de mol dit jaar een man is, hahaha!

  2. Die ‘op 1’ leek me te makkelijk en opvallend, maar het zal toch niet? Welmoed kan ook gewoon in mijn hoofd de mol niet zijn. Wie het dan wel is, weet ik trouwens ook niet, maar dat is ieder jaar zo, tot ongeveer aflevering acht:).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *